Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Van dit hotel kun je van het dak skiën

Wintersportredacteur

In Zwitserland wordt een hotel gebouwd met een heel bijzonder dak. Op het dak vind je een skipiste, zodat je vanuit je kamer direct naar beneden kan skiën.

Audemars Piguet Hôtel des Horlogers

Het Audemars Piguet Hôtel des Horlogers wordt gebouwd in het Zwitserse Le Brassus. De Deense architect BIG ontwierp het hotel voor de Zwitserse horlogemaker Audemars Piquet. Het luxe hotel beslaat 7.000 vierkante meter en is net zoals de andere projecten van het bedrijf een architectonisch hoogstandje.

Skiën vanuit je kamer

Op het hotel vind je een zigzaggende piste waar de meeste kamers toegang tot hebben. Je stapt vanuit je kamer direct de piste op en skiet naar beneden. De piste op het hotel brengt je vervolgens direct naar de pistes van Vallée de Joux.

In het hotel vind je een paar restaurants, een bar, een spa en een conferentiecentrum dat uitzicht biedt op de pistes. Naast het hotel vind je een museum, dat door hetzelfde bedrijf is ontworpen.

Skiën op een energiecentrale

 

De ontwerpers van het hotel hebben ervaring met het skiën van gebouwen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de energiecentrale met skipiste erop.

Skipistes op energiecentrale in Denemarken volgend jaar voltooid

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in