Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Hintertuxer Gletscher opent weer voor skiërs

Wintersportredacteur

Goed nieuws uit Oostenrijk vandaag! De Hintertuxer Gletscher opent z’n deuren weer! En dat betekent dat er geskied kan worden. En wel vanaf 29 mei!

Net zoals andere skigebieden heeft ook de Hintertuxer Gletscher z’n skigebied moeten sluiten in verband met het coronavirus. Na een pauze van meer dan twee maanden gaat het skigebied weer open.

Geplande start

Het skigebied maakte zojuist via social media bekend dat ze eind mei weer van plan zijn het skigebied te openen. Vanaf 29 mei zou er weer geskied en gesnowboard kunnen worden! Leuk weetje: er ligt nog 3,40 meter sneeuw. Wat heerlijk! Althans, als je in Oostenrijk woont. Wij kunnen er natuurlijk nog niet heen.

Aanpassingen

Het skigebied meldt dat zij de gezondheid en veiligheid van de gasten en medewerkers bovenaan de prioriteitenlijst hebben staan. Dat betekent dat er aanpassingen gedaan zullen worden. Daarover volgt later meer. Naast de liften en pistes gaat ook de horeca op de berg open en het ijspaleis.

365 dagen per jaar geopend

Het gletsjerskigebied is het enige skigebied in Oostenrijk waar je het hele jaar door kan skiën. De pauze van de afgelopen maanden is dus extra vreemd voor hen, omdat het niet zoals in andere skigebieden een vroegtijdig einde van het seizoen was.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in