Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het hele jaar door skiën in je eigen woonkamer met een ski simulator

@ Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wie wil er nou niet het hele jaar door kunnen skiën op elk moment van de dag? Dat kan voor 30.000 dollar met de ski simulator van SkyTechSport! In plaats van in de bergen sta je dan op je ski’s in je eigen huis. Dit is niet zomaar een simulator, een half uurtje trainen op dit apparaat staat gelijk aan een hele dag skiën op de pistes. Door moderne technologie voelt het ook echt aan alsof je aan het wintersporten bent.

Ski simulator

Er zijn verschillende opties om te kunnen skiën buiten het seizoen om, zo kun je bijvoorbeeld een gletsjer opzoeken, naar een indoor skipiste gaan of skiën op een borstelbaan. Dankzij het bedrijf SkyTechSport is er nog een hele andere optie op de markt: de ski simulator. Deze simulator wordt voornamelijk gebruikt door professionele skiërs of snowboarders. Het is een hele goede manier om techniek te verbeteren en aan de juiste spieren te werken.

Hoe werkt de simulator?

De ski simulator bestaat uit een lange band met reling waar twee ‘ski’s’ op bevestigd zijn. In deze ski’s kun je je skischoenen vastklikken. Als je wilt starten gaan de twee ski’s heen en weer bewegen in een uitgekozen tempo. Het gehele pakket van SkyTechSports bestaat uit een projector, de simulator en een scherm waarop je de simulator bestuurt. Met behulp van ‘high sensitivity sensors’ kun je alle bewegingen meten. Het gevoel op de simulator komt heel dichtbij het echte werk! Heel bijzonder!

Met de ski simulator is het zelfs mogelijk om een afdaling maken in bekende skigebieden zoals: Kitzbühel, PyeongChang en Beaver Creek. De condities van de piste zijn aan te passen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit meer/minder hobbels of meer/minder ijs. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Flink prijskaartje

Ben je geïnteresseerd? Misschien word je iets minder enthousiast als je het prijskaartje ziet. Je koopt de simulator voor thuis vanaf zo’n 30.000 dollar. Daarvoor gaan wij liever nog wel een paar keer naar de echte sneeuw.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in