Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het genot van Jägertee tijdens de wintersportvakantie

Tijdens de wintersport zijn er vele traditionele dranken. Behalve bier, schnaps en glühwein is jägertee één van de dranken die veel gedronken worden. Jägertee is een lekkere warme drank waar je een opkikker van krijgt als je een beetje kouwelijk bent. Dit drankje is natuurlijk niet alleen lekker tijdens de wintersport, maar ook lekker om thuis te maken.

De geschiedenis van Jägertee
Jagatee, zoals de officiële benaming luidt, is een typische specialiteit uit Tirol. Het werd oorspronkelijk gedronken in de Tiroler bergen in de negentiende eeuw door bosarbeiders, jagers en boswachters om hun hart en maag warm te houden wanneer ze in het bos moesten werken.

Jägertee is een hete drank en wordt geproduceerd uit zwarte thee, kruidenextracten, vruchtenbrandewijn en Oostenrijkse “Inländer” rum.

Ingrediënten
Ok, maar hoe maken we het zelf? Dit zijn de ingrediënten:
• 400 ml rode wijn
• 100 ml bruine rum (Oostenrijkse)
• 1/2 kaneelstokje
• 1 1/2 tl thee blaadjes of 2 zakjes ceylonthee
• 2 kruidnagels
• stukje sinaasappelschil, schoongeboend
• bruine fijne kandijsuiker of suiker

Bereiden

1. Breng in een pan 400 ml water met de wijn en de rum langzaam tot tegen het kookpunt.
2. Spoel een schone theepot om met heet water en stop het kaneelstokje, de thee, de kruidnagels en de sinaasappelschil in de theepot.
3. Schenk het hete water-wijnmengsel op en laat de Jägertee ca. 6 minuten op een theelichtje of onder de theemuts trekken.
4. Schenk de thee door een zeefje in grote mokken. Zoet de thee naar smaak met bruine kandij of suiker.

Drink een lekker glaasje eigen gemaakte Jägertee op het zonnige terras van Haus Alpenglühen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in