Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het enige skigebied in Zuid-Afrika staat te koop

© Tiffindell Ski Resort

Wintersportredacteur

Het skigebied Tiffindell Ski Resort in Afrika is sinds 2020 gesloten en staat nu officieel te koop. Sinds de coronapandemie is het al einde verhaal voor het skigebied en nu wordt er gezocht naar iemand die het een nieuwe start kan geven. Een belangrijke reden voor de permanente sluiting en verkoop is de onregelmatige sneeuwval.

Tiffindell Ski Resort te koop

Tiffindell ligt in Zuid-Afrika vlak onder Lesotho. Dit is het enige skigebied dat officieel in Zuid-Afrika ligt. Je denkt bij Afrika waarschijnlijk niet meteen aan wintersporten, maar dat kan hier zeker. Het skigebied Tiffindell is in 1993 geopend. Het gebied werd succesvol, omdat er naast wintersporten verschillende andere activiteiten aan het aanbod toegevoegd werden. Van wandelroutes tot bijzondere accommodaties en avonturenparken, zo werd Tiffindell een vakantiebestemming voor het hele jaar.

Toch bleef het lastig om het skigebied rendabel te houden. De locatie is erg afgelegen en ligt ver van de grotere steden in Zuid-Afrika en de winters zijn erg wisselend. Na twee jaar coronapandemie was het moeilijk om de cijfers weer uit het rood te krijgen. Ook in 2022 en 2023 ging het skigebied niet open. Nu in 2024 is er besloten om het gebied te koop aan te bieden.

Winter in Tiffindell

Het winterseizoen duurt jaarlijks zo’n drie maanden (juni, juli en augustus) in Tiffindell Ski Resort. Onder andere de South African Alpine Skiing Cup is er in 2014 georganiseerd. Het skigebied is erg afhankelijk van de sneeuwkanonnen. Er is officieel zo’n twee kilometer aan pistes en het skigebied ligt tussen de 2700 en 2930 meter hoogte. Wintersporters hebben de beschikking over zes liften en veel open terrein.

Neem contact op

Benieuwd geworden naar Tiffindell Ski Resort? Voor meer informatie over de verkoop kun je bellen naar Chris Stevens (0827834920).

Skiën in Zuid-Afrika

Ook in Afrika kan het ’s winters lekker sneeuwen. Een wintersport hier is niet te vergelijken met wintersport in de Alpen, maar het is zeker een bijzondere ervaring. Er wordt in de regio veel gebruikgemaakt van sneeuwkanonnen. Op het continent Afrika vind je een aantal skigebieden waar je van juni tot september kunt skiën. Tiffindell en Afriski zijn het meest bekend. Afriski Mountain Resort ligt niet officieel in Zuid-Afrika maar in het koninkrijk Lesotho.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in