Nieuwsalert per mail ontvangen

Het eerste skigebied met een algemene helmplicht

Het skigebied Poley Mountain, New Brunswick, Canada, stelt het dragen van een helm voor skiërs en snowboarders voor het eerst verplicht. Nadat skileraren, patrollers en het overige skigebied personeel verplicht een helm moesten dragen op de pistes gaat het skigebied nu een stap verder. Wintersporters die een bezoek brengen aan dit Canadese wintersport gebied zijn voortaan verplicht om tijden het skiën en snowboarden een helm te dragen.

Poley Mountain is het enige, van de vijf, skigebieden in New Brunswick die het dragen van een helm op de skipistes verplicht stelt. Aan de kassa worden toeristen er op gewezen dat het skigebied alleen toegankelijk is voor wintersporters met een helm. Medewerkers van het skigebied hopen dat de andere skigebieden in de gemeente hun voorbeeld volgen.

Het nieuws verspreid zich snel en de locale winkels vullen hun voorraad wintersporthelmen aan. De medische directeur voor het locale trauma programma moedigt de verplichtstelling aan. “Deze nieuwe verplichting is te vergelijken met de komst van de autogordel in onze auto’s of ieder andere soortgelijke nieuwe regelgeving met betrekking tot de veiligheid. We moedigen wintersporters altijd aan om een helm te dragen. In combinatie met de piste gedragsregels wordt er een goede stap gezet in het verminderen van hoofdletsel op de pistes.”

skilerareninformatie

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in