Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Jasper gekozen tot beste skidorp van Noord-Amerika

Wintersportredacteur

In een onderzoek van USA Today is het Canadese skioord Jasper verkozen als beste skidorp in Noord-Amerika. De lezers van USA Today konden vier weken lang stemmen op hun favoriete skidorp. Jasper heeft dit mede te danken aan de vriendelijke bevolking, de gemakkelijk bereikbare pistes en de ongedwongen sfeer van het dorp.

Authenticiteit

Voor de vice-voorzitter van het Marmot Basin skigebied kwam dit niet als een verrassing. Jasper probeert altijd een authentiek gevoel te behouden. Hiervoor blijven de mensen terugkomen. Doordat het in een nationaal park ligt, past deze authentieke uitstraling goed bij het gebied. Het kleine dorp is ooit eens begonnen als een spoorweg dorp. Tegenwoordig heb je via het dorp toegang tot het Jasper National Park. Daarnaast is het een plek waar skiërs en snowboarders naartoe komen om te genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen en om te dineren bij een van de vele lokale restaurants. Doordat er ’s nachts weinig tot geen kunstlicht te zien is heb je in het dorp een grote kans om het Noorderlicht te zien.

Valt nog meer te beleven

Naast skiën of snowboarden valt er nog veel meer te beleven in de omgeving van Jasper. Vanuit het dorp kun je via de Icefields Parkway naar Lake Louise. Onderweg hiernaartoe kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de Athabasca gletsjer. Fietsliefhebbers kunnen ook terecht in het Jasper National Park. Er zijn namelijk meerdere winterse trails waar je met een fatbike moeiteloos door de sneeuw kunt toeren.

Wintersport in Canada

Heb jij altijd al eens naar Canada op wintersport willen gaan? Via SneeuwzekerDeals.nl kun je een complete vakantie naar Jasper boeken voor maar €869,- per persoon. Je vliegt dan met KLM, waarbij je gratis je wintersportuitrusting mee kunt nemen. De 6-daagse skipas is bij de prijs inbegrepen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in