Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Heftige crashes in Kitzbühel: per helikopter afgevoerd

Wintersportredacteur

Tijdens de eerste wedstrijd van het weekend in Kitzbühel zijn twee skiërs hard ten val gekomen. Zowel de Amerikaan Ryan Cochran-Siegle als de Zwitser Urs Kryenbühl werden met de helikopter afgevoerd. De Zwitser zou er het slechtst aan toe zijn. De race moest meermaals onderbroken worden vanwege de crashes en de harde wind.

De afdaling op de Streif blijft gevaarlijk, zo bleek ook vandaag weer toen twee skiërs hard onderuitgingen in Kitzbühel. De Amerikaan werd afgevoerd met lichte verwondingen, nadat hij de netten in ging. De Zwitserse Kryenbühl verloor zijn evenwicht tijdens de laatste sprong richting de finish. Hij klapte hard met zijn bovenlichaam en hoofd op grond. Na eerste hulp ter plekke werd ook hij afgevoerd met de helikopter. Hij zou bij bewustzijn en aanspreekbaar zijn geweest, meldde de Zwitserse skivereniging.

Crash Urs Kryenbühl

In de onderstaande video zie je de heftige crash van de Zwitserse skiër. We hopen dat de schade meevalt en hij snel weer op de latten staat.

Hele weekend voor de buis

Liefhebbers van de skisport hebben dit weekend veel te bekijken. Zowel de dames als heren strijden dit weekend om de snelste tijden. In Kitzbühel en Crans-Montana wordt geskied. De klassieke Hahnenkammrennen in Kitzbühel zijn daarbij grotendeels te volgen op de Nederlandse tv.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in