Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Hahnenkammrennen op tv: wanneer en waar dit weekend?

Wintersportredacteur

Het gaat echt gebeuren: de Hahnenkammrennen kunnen (gedeeltelijk) doorgaan. Vrijdag wordt de eerste van de drie wedstrijden geskied. Afgetrapt wordt met de afdaling die eigenlijk in Wengen zou plaatsvinden. Maar is de Hahnenkammrennen op tv dit jaar? Het antwoord is ja.

Update zaterdag 23 januari: de Hahnenkamm afdaling op zaterdag is geannuleerd vanwege het slechte weer en de slechte pisteconditie. Zondag wordt nu de afdaling geskied en maandag de Super-G.

Vanwege het coronavirus was het nog maar de vraag of de Hahnenkammrennen dit jaar plaats konden vinden. Zeker toen in het nabijgelegen Jochberg een cluster coronabesmettingen van de Britse variant werd geconstateerd, gingen de alarmbellen rinkelen. De slalomwedstrijden werden daardoor al verplaatst naar Flachau, maar de afdaling en Super-G kunnen dit weekend wel in Kitzbühel plaatsvinden

Hahnenkammrennen op tv te volgen

Lang niet altijd zijn in Nederland de wedstrijden van de World Cup te volgen, maar dit weekend gelukkig wel. Via Eurosport 1 kun je t/m maandag genieten van het skigeweld in Kitzbühel. Vandaag vindt de afdaling plaats die afgelopen weekend in Wengen plaats had moeten vinden. Zondag kijk je naar de ‘originele’ afdaling en maandag naar de Super-G.

Programma Eurosport

De wedstrijden van dit weekend worden uitgezonden op Eurosport 1. Dit betekent als het goed is dat Nederlanders met een ‘normaal’ tv-abonnement de wedstrijden kunnen volgen. Het kan zijn dat vanwege de annulering van de afdaling op zaterdag nog wordt geschoven in de zenders en dat je de wedstrijden niet op Eurosport 1 kan volgen, maar bijvoorbeeld alleen via de website. Even kort op een rijtje wanneer je moet inschakelen:

  • Vrijdag 22 januari: 11.30 – 13.00 uur | Afdaling ter vervanging van Wengen
  • Zaterdag 23 januari: afdaling geannuleerd
  • Zondag 24 januari: 10.10 – 11.50 uur | Afdaling van zaterdag
  • Maandag 25 januari: 10.45 – 13.20 uur | Super-G
Hahnenkammrennen op tv
Dit jaar geen volle tribunes bij de Hahnenkammrennen, maar de wedstrijden kunnen wel doorgaan.

Veel kijkplezier

Wij zetten de tv vast aan en gaan genieten van de Hahnenkammrennen op tv. Niet alleen de mannen skiën trouwens dit weekend, de vrouwen ook. Zij skiën vandaag en morgen de afdaling in Crans-Montana en zondag de Super-G. Veel kijkplezier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in