Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hahnenkamm-Rennen op tv: wanneer en waar dit weekend?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het gaat echt gebeuren: de Hahnenkamm-Rennen staan op de planning voor de komende drie dagen. Vandaag wordt de eerste van de drie wedstrijden geskied. Afgetrapt wordt het wedstrijdweekend met de Kitzbühel afdaling op de Streif. Maar is de Hahnenkamm-Rennen op tv dit jaar? Het antwoord is ‘ja’.

Hahnenkamm-Rennen op tv te volgen

Lang niet altijd zijn in Nederland de wedstrijden van de World Cup live te volgen, maar dit weekend wel. Mits je het juiste zenderpakket heb dan. Via Eurosport 2 kun je tot en met zondag genieten van het skigeweld in Kitzbühel. Vandaag vindt de Kitzbühel-afdaling plaats op de Streif. Morgen en overmorgen staan de volgende races op de planning. Morgen zie je de Hahnenkamm-afdaling en zondag de slalom. Heb je niet het juiste zenderpakket, schakel dan over naar ARD, op deze Duitse zender volg je de wedstrijden ook live en die zit meestal bij het standaard tv-pakket.

Tip: als je naar het Oostenrijkse commentaar tijdens de wedstrijden wilt luisteren kun je ook kijken via de ORF (de Oostenrijkse variant van NOS). Dit kun je makkelijk doen met een VPN, als je die instelt op Oostenrijk. Meer informatie en gebruikmaken van NordVPN ›

Programma Hahnenkamm-Rennen

De wedstrijden van dit weekend worden dus in Nederland uitgezonden op Eurosport 2, in Duitsland op ARD en via ORF in Oostenrijk. Dit betekent als het goed is dat Nederlanders met een ‘normaal’ tv-abonnement de wedstrijden via ARD kunnen volgen. Even kort op een rijtje wanneer je moet inschakelen:

Datum en tijdDisciplineLocatie
Vrijdag 19 januari | 11.30 uurWorld Cup Kitzbühel AfdalingStreif
Zaterdag 20 januari | 11.30 uurWorld Cup Hahnenkamm AfdalingStreif
Zondag 21 januari | 10.30 uur (run 1) en 13.30 uur (run 2)World Cup Hahnenkamm SlalomGanslern
Hahnenkammrennen op tv
Dit jaar weer volle tribunes bij de Hahnenkamm-Rennen!

Veel kijkplezier

Wij zetten de tv vast aan en gaan genieten van de Hahnenkamm-Rennen op tv. Niet alleen de mannen skiën trouwens dit weekend, de vrouwen ook. Veel kijkplezier!

FIS Ski World Cup kalender: alle wedstrijden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in