Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo ziet de Streif er van bovenaf uit

Wintersportredacteur

Even was het spannend of de 81e editie van de Hahnenkammrennen in Kitzbühel wel door kon gaan. Gelukkig kwam er afgelopen maandag het verlossende antwoord en werd er officieel groen licht gegeven. Iedereen in het district Kitzbühel is getest op COVID-19 en op de 17 coronamutaties in Jochberg na, zijn er geen verontrustende uitslagen naar boven gekomen.

Ook de Streif is er helemaal klaar voor om de wedstrijdskiërs weer te ontvangen. De organisatie heeft een aantal indrukwekkende luchtbeelden van de befaamde afdaling gedeeld.

De Streif van bovenaf

Er is de afgelopen dagen ontzettend veel sneeuw gevallen aan de noordkant van de Alpen. Ook Kitzbühel heeft de nodige hoeveelheden mogen ontvangen. Inmiddels is alles helemaal strak geprepareerd en kan vandaag om 11.30 uur de eerste training plaatsvinden. Niet voor niets behoort de Streif tot één van de meest uitdagende afdalingen in het World Cup-circuit. Met sprongen van wel 80 meter, een maximale hellingsgraad van 85% en snelheden tot wel 140 km/u belooft het aankomend weekend weer een heel spektakel te worden. Ook het nieuwe starthuis is klaar voor gebruik. Op onderstaande foto’s kun je die meteen even bewonderen.

Het programma

Voor wie het heeft gemist zetten we het programma van de meest legendarische wedstrijden van het World Cup-seizoen nog even voor je op een rijtje. Zit jij vrijdag, zaterdag en zondag voor de buis?

  • Vrijdag 22 januari: Afdaling (heren), ter vervanging van Wengen. Start om 11.30 uur.
  • Zaterdag 23 januari: Afdaling (heren), start om 11.30 uur.
  • Zondag 24 januari: Super G (heren), start om 10.20 uur.

Geen publiek aanwezig

De 81e editie van de Hahnenkammrennen zal anders zijn dan alle andere jaren. Ook bij deze wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Een ontzettende domper voor de fans, maar het is niet anders. Normaal gesproken zijn er tienduizenden mensen per dag aanwezig, nu zijn het slechts de wedstrijdskiërs, coaches en leden van de organisatie. Het skigebied KitzSki is wel gewoon open, maar de speciale ‘piste security’ zal ervoor zorgen dat er geen ongewenste gasten langs de zijlijn staan. Op Facebook laat de organisatie weten dat er de afgelopen dagen al regelmatig geld geboden is om een oogje dicht te knijpen, maar daar gaan ze uiteraard niet mee akkoord.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in