Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groeten uit Alpe d’Huez

Ook in Frankrijk is het wintersport seizoen geopend sinds 5 december. Ondanks dat de laatste sneeuwval even geleden is, zijn de geopende pistes van Alpe d’Huez van zeer goede kwaliteit en kan er heerlijk geskied worden. Met behulp van kunstsneeuw is ook de langste afdaling van het gebied, Sarenne, van maar liefst 16 km geopend. Deze week ben ik aan het skiën in Alpe d’Huez en in de video laat ik jullie zien hoe het er daar op dit moment uitziet.

De Sarenne, een van de langste zwarte afdalingen van de wereld, is erg populair onder de bezoekers en er is dit jaar veel werk aan verricht om het tot een succes te brengen. “Voorheen kwamen bezoekers speciaal voor de Sarenne naar Alpe d’Huez maar aangezien deze een aantal keren gesloten was door de sneeuwkwaliteit verlieten bezoekers het oord teleurgesteld. Vandaar dat we dit jaar extra sneeuwkanonnen, maar liefst 101, hebben ingezet waardoor er volop genoten kan worden”, aldus Céline Perillon, marketing bij Alpe d’Huez Tourist Office. Vanaf volgende week is er zelfs de mogelijkheid om in de late avond van deze afdaling te skiën.

Alpe d’Huez ligt op een hoogte van 1860m met het hoogste punt op maar liefst 3330 meter, dit betekent dat het gebied vaak boven de wolken ligt wat een prachtig beeld creëert maar ook veel zon betekent. Dus optimaal genieten van zowel de zon als uitstekende brede pistes met voor ieder wat wils.

Even terug was Monique in Kaprun op bezoek en liet ze jullie ook zien hoe het er daar uitzag. Benieuwd?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in