Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Goedkeuring skiliftproject Zell am See – Piesendorf ingetrokken

Slecht nieuws voor de Schmittenhöhe in Zell am See. Nadat zij na ruim 10 jaar procederen toestemming hadden voor een skiliftproject in Piesendorf, is dit alsnog ingetrokken. Bij het project zouden fouten zijn gemaakt en het zou niet meer actueel zijn.

Goedkeuring skiliftproject ingetrokken

Zoals we jullie al eerder lieten weten, zijn er plannen voor een liftverbinding tussen Zell am See en Piesendorf. Hier had het skigebied in eerste instantie toestemming voor gekregen, maar dat is nu, tot vreugde van de tegenstanders, alsnog ingetrokken. Volgens de rechtbank waren er tekortkomingen en schendingen. Op basis hiervan is het besluit nietig verklaard.

Fouten in de zaak

De natuurbescherming liet woensdag weten dat er verschillende verkeerde wettelijke bepaling zijn toegepast en dat de rechtsorde van de Europese Unie verkeerd was geïnterpreteerd. Daarnaast is er te weinig gekeken naar alternatieven voor het project en zou er sprake zijn van commercieel belang voor het skigebied. Verder wordt er veel belang gesteld aan het natuurbehoud.

Uitbreiding Schmittenhöhe

De Schmittenhöhe laat weten dat het project erg belangrijk is voor de regio. Zo zou het project nodig zijn om een aantrekkelijke wintersportbestemming te kunnen blijven voor toeristen. Daarnaast zouden er meer pistes op grotere hoogte worden gecreëerd, wat belangrijk is voor de sneeuwzekerheid in het gebied. Dit trekken tegenstanders van het project echter in twijfel. Volgens hen liggen de hellingen op het zuiden en ligt daar het grootste deel van de winter geen sneeuw. Hierdoor zou er juist kunstsneeuw nodig zijn. Daarnaast zou het project niet meer actueel zijn. De Schmittenhöhe laat het er echter niet bij zitten en verwacht binnenkort alsnog met het project te kunnen starten.

Lees ook: nieuw in Zell am See dit seizoen, de Ski ALPIN Card

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in