Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw liftverbinding Piesendorf en Zell am See kan beginnen

Wintersportredacteur

De komende jaren gaat het skigebied van Zell am See fors uitbreiden. Een van de projecten is een liftverbinding maken tussen Piesendorf en Zell am See. Na ruim 10 jaar plannen is afgelopen week aangekondigd dat de bouw van dit project in oktober 2018 gaat beginnen.

Project Piesendorf-Zell am See

In totaal komen er 4 liften en 23 hectare aan pistes bij in het gebied. Naast de ontwikkeling van de liften en pistes wordt er ook geïnvesteerd in kunstsneeuw installaties. Naar verwachting gaat het totale project zo’n 90 miljoen euro kosten. Door de komst van deze nieuwe verbinding wordt de Areitbahn vanuit Zell am See ontlast. Voorheen gingen mensen vanuit Piesendorf met deze lift naar het skigebied de Schmittenhöhe.

In het rode kader komt de nieuwe liftverbinding © Schmittenhöhebahn AG

Toestemming heeft lang geduurd

In oktober begint de bouw van de nieuwe verbinding. Oorspronkelijk stond de start van de bouw al in 2012 op de planning, maar het project liep vertraging op door een aantal tegenstanders. Als tegenmaatregel gaat het skigebied ruim 50 hectare aan bos verbeteren. Deze maatregel is door de hoogste rechtbank van Oostenrijk als voldoende bevonden. Doordat de rechtbank dit akkoord heeft gegeven, kunnen de werkzaamheden in oktober beginnen.

 

Grootste skigebied

Met de komst van deze verbinding en de komst van de gondel van Viehhofen naar Zell am See wordt de Schmittenhöhe het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk, met ruim 360 km aan pistes. Naar schatting gaat het ongeveer 5 jaar duren voordat de gehele liftverbinding voltooid is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in