Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Glungezer start binnenkort met bouw nieuwe combinatielift

Wintersportredacteur

Als alles volgens plan verloopt, komt er dit jaar nog een einde aan de laatste gecombineerde sleep- en stoeltjeslift van Oostenrijk in Glungezer (Olympia SkiWorld Innsbruck). Na jaren van trouwe dienst, wordt het tijd voor een nieuwe en moderne variant. Wederom een combinatielift, maar dit keer met gondels en stoeltjes.

Uniek

Het is toch altijd even slikken als er een einde komt aan een iconische lift. De oude en unieke Glungezer II was al sinds 1967 in gebruik. Wat vooral bijzonder is, is dat deze twee kilometer lange sleeplift in de zomermaanden kon worden omgebouwd tot een 1-persoons stoeltjeslift. Daarmee was dit de laatste gecombineerde sleep- en stoeltjeslift van Oostenrijk. Gelukkig wordt alles er wel veel beter op. Daar waar je vroeger ruim 20 minuten onderweg was, doe je er straks iets meer dan 6 minuten over.

Nieuwe Glunzeger II

In 2018 werd de Glunzeger I vervangen door een nieuwe, 10-persoons gondel. Dit jaar is ook de tweede sectie aan de beurt. Begin dit jaar deed de directeur van het skigebied aanvraag bij de milieudienst van Tirol. Nu is het project ook ingediend bij het Ministerie van Transport, Technologie en Innovatie. Half juni vinden de bouwonderhandelingen plaats. De directeur van het skigebied, Walter Höllwarth, heeft er alle vertrouwen in. Als het aan hem ligt gaat de bouw van het project begin juli van start. Omdat sectie 2 makkelijker is dan sectie 1, verwacht hij geen problemen en zou de nieuwe lift tijdens aankomend skiseizoen al moeten draaien.

Combinatielift

Er is gekozen voor een combinatielift met stoeltjes en gondels. De reden hiervoor is dat veel skiërs voorkeur geven aan een stoeltje, maar dat families met kinderen liever in een gondel stappen. De gondels zijn daarnaast handig voor dagjesmensen die in de zomer een bezoek brengen aan het skigebied. Vooral ouderen en gezinnen met kinderwagens zullen hier blij van worden.

Feiten & cijfers nieuwe Tulfeinexpress

De Glungezerbahn II wordt niet alleen vervangen, maar krijgt ook een nieuwe naam. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten van de Tulfeinexpress? We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

  • Soort lift: combinatielift met gondels en stoeltjes
  • Aantal personen: 10-persoons gondels en 6-persoons stoeltjes
  • Hoogte dalstation: 1545 meter
  • Hoogte bergstation: 2059 meter
  • Lengte traject: 2156 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 6.40 minuten
  • Capaciteit: 1100 personen per uur
  • Fabrikant: Doppelmayr

Wintersport in Glungezer – Tulfes

Skigebied Glungezer in Tulfes is onderdeel van de Olympia Skiworld Innsbruck. Dit kleine en familievriendelijke skigebied telt iets meer dan 20 km aan pistes. Eén van de hoogtepunten is de 15 km lange dalafdaling. Je vindt hier veel authentieke berghutten waar je de lekkerste traditionele gerechten kunt bestellen. De oefenlift en brede skiweide zijn ideaal voor beginners en kinderen. De allerkleinsten kunnen terecht in het kinderland bij de Halsmarter lift. Freestylers kunnen zich uitleven in de twee funparks. Ook vind je hier een ‘easy line’ speciaal voor kinderen.

Lees ook: skigebieden in de buurt van vliegveld Innsbruck

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in