Nieuwsalert per mail ontvangen

Glungezer investeert miljoenen in nieuwe combinatielift

De zaken gaan zo goed in het Tiroolse skigebied Glungezer dat er een nieuwe combinatielift wordt gebouwd. Dankzij de gondels en de stoeltjes zullen wintersporters in de toekomst een stuk sneller boven zijn, waardoor er meer uit de skidag gehaald kan worden.

Plan ter goedkeuring

Vandaag en gisteren is het skigebied Glungezer helaas gesloten vanwege technische werkzaamheden. De directeur van het skigebied maakte hier gisteren gebruik van en ging naar de milieudienst van de deelstaat Tirol in Innsbruck. Hier heeft hij het plan voor de nieuwe combinatielift ter goedkeuring ingediend, vanwege de natuurbeschermingswet.

Nieuw combinatielift

Na sectie 1 en sectie 2 van het project is het nu tijd om het project af te ronden. Dit wordt een combinatielift met stoeltjes en gondels. Hier is voor gekozen, omdat 80 procent van de bezoekers lokale bewoners zijn, die graag snel willen instappen. Hier zijn de stoeltjes geschikt voor. Daarnaast is het ook een familieskigebied, waardoor gondels nodig zijn om de kinderen veilig te kunnen vervoeren. De nieuwe combinatielift kost zo’n 9 miljoen euro en zal de Glungezerbahn II gaan heten.

De gele lijn geeft de plaats van de nieuwe combinatielift aan

Ter vervanging van sleeplift

Op de plek waar de nieuwe combinatielift komt draait op dit moment nog de oude sleeplift Glungezerbahn II. Deze uit 1967 stammende lift brengt wintersporters in zo’n 20 minuten naar 2059 meter. Kortom een flinke rit, met de nieuwe combinatielift zal dit naar verwachting nog geen 7 minuten duren.

Groter project

De nieuwe combinatielift is onderdeel van een groter project. Dit startte met sectie 1, de bouw van de gondel Glungezerbahn I. Op deze lift zal uiteindelijk de nieuwe lift worden aangesloten. Daarna werden er in fase 2 nieuwe sneeuwkanonnen en een kunstmeer aangelegd. Deze vernieuwingen hebben er tot nu toe voor gezorgd dat er meer dan twee keer zoveel bezoekers naar het skigebied zijn gekomen. Als alle vergunningen worden verkregen, zal de bouw van de nieuwe lift deze zomer starten en zal de lift volgend seizoen in gebruik worden genomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in