Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gigantisch sneeuwkasteel gebouwd op de Ehrwalder Alm

Wintersportredacteur

De afgelopen weken is er veel sneeuw gevallen in de Oostenrijkse skigebieden. Ideaal voor de pistes, maar ook om allerlei leuke dingen mee te doen. Bij de medewerkers van de Ehrwalder Almbahnen heeft het in ieder geval behoorlijk wat creativiteit opgeroepen. Zij hebben namelijk een gigantisch sneeuwkasteel gebouwd. Inclusief torens, vlaggen en een binnenplaats. De droom van jong en oud!

Sneeuwkasteel op de Ehrwalder Alm

Het sneeuwkasteel is gebouwd vlak naast het bergstation van de Ehrwalder Almbahn en berghut Tirolerhaus (op 1500 meter hoogte). Wanneer je door de kasteelpoort naar binnen stapt, zijn er allerlei activiteiten mogelijk. Kruip bijvoorbeeld via een tunnel naar de ijsgrot, glij via de vele glijbanen naar beneden of houd een sneeuwballengevecht bij de speciale sneeuwballenwand.

 

Een flinke bouwklus

Om het kasteel te kunnen bouwen, hebben de medewerkers van de Ehrwalder Almbahnen gebruik gemaakt van verschillende machines en tonnen aan sneeuw. Men heeft op een oppervlakte van ruim 230 m² gebouwd. Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zeker zijn. Eerlijk is eerlijk, als volwassene ben je zelfs een beetje jaloers als je het gigantische sneeuwkasteel ziet staan. Benieuwd hoe je nou zo’n sneeuwkasteel moet bouwen? Bekijk dan de video hieronder.

Ehrwalder Alm

Ehrwalder Alm is één van de deelskigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena. Ideaal aan dit skigebied is dat het niet ver van de Duitse grens ligt en dat je het vanuit Nederland vrij makkelijk kunt bereiken. In totaal heb je toegang tot iets meer dan 130 km aan pistes, waarvan 27 km aan pistes op de Ehrwalder Alm. Het merendeel van de afdalingen op de Ehrwalder Alm is blauw en dat maakt dit skigebiedje ideaal voor beginners en families met kleine kinderen. Ben je op wintersport met een gemengde groep met beginners, kinderen en gevorderden? De overige skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena bieden ook de gevorderde skiër voldoende uitdaging.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in