Nieuwsalert per mail ontvangen

© Pixabay

GEZOCHT: 5 vrijwilligers voor een expeditie naar Antarctica

Heb jij er altijd al van gedroomd om een keer een bezoek te brengen aan Antarctica? Dan bieden Airbnb en Ocean Conservancy jou een unieke kans! Dit jaar organiseren zij de Antarctic Sabbatical, waarbij er onderzoek wordt gedaan naar plasticvervuiling op de Zuidpool. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar 5 vrijwilligers die het onderzoeksteam willen versterken. 

Antarctic Sabbatical

De meesten mensen denken dat Antarctica een ongerept en geïsoleerd continent is. Niets is minder waar. Recent onderzoek toont aan dat zelfs de meest afgelegen locaties momenteel worden getroffen door plasticvervuiling. Daarom sluiten Airbnb en Ocean Conversancy dit jaar de handen ineen met een Antarctic Sabbatical. Tijdens deze sabbatical zal poolwetenschapper Kirstie Jones-Williams samen met vijf vrijwilligers op expeditie gaan naar Antarctica. De vijf vrijwilligers zullen gedurende deze expeditie sneeuwmonsters moeten verzamelen en bestuderen. Dit moet ons uiteindelijk informatie geven over welke weg plastic aflegt naar gebieden zoals Antarctica.

Lees ook: Recordhoeveelheid microplastics gevonden in sneeuw

De expeditie van je dromen

Tijdens de expeditie zal er hard en nauwkeurig gewerkt moeten worden onder winterse omstandigheden. Maar, wees niet bang. Dit zal hoe dan ook een onvergetelijke en unieke ervaring worden. De expeditie zal één maand duren en ziet er als volgt uit:

  • Het avontuur begint met een training in Punta Arenas in Chili. Hierbij zullen er cursussen gevolgd moeten worden over glaciologie, veldbemonstering, laboratoriumwerk en het gebruik van de apparatuur.
  • De vlucht naar Antarctica is er een die je niet snel zal vergeten. Na de landing op de natuurlijk gevormde landingsbaan, gaat de expeditie pas echt van start.
  • Gedurende een maand zullen er sneeuwmonsters afgenomen moeten worden in het binnenland van Antarctica. Deze monsters zullen onderzocht worden op de aanwezigheid van microvezels die van buitenaf afkomstig zijn. Dit is om te bepalen hoe ver afval over de wereld reist.
  • Tijdens deze expeditie mag een bezoek aan de zuidpool uiteraard niet ontbreken. Binnen een paar stappen kun je hier rond de wereld lopen.
  • Je maakt kennis met de schoonheid van het zuidpoolgebied. Je bezoekt verschillende hoogtepunten en ook kom je meer te weten over de geografie van het continent.
  • Wanneer je terugkeert naar Chili, is het tijd voor een analyse van je bevindingen. Deze worden uiteindelijk naar buiten gebracht rondom het thema bescherming van de oceaan.

 

Bewustzijn vergroten

Airbnb hecht veel waarde aan duurzaam reizen. Zij streven er dan ook naar om dit op elk moment van de reis aan te bieden. Hierdoor is de samenwerking met Ocean Conservancy tot stand gekomen. De resultaten van dit onderzoek zullen uiteindelijk worden gebruikt voor educatieve doeleinden. Daarnaast brengt Airbnb nog een milieueffectrapportage uit die de impact van de mens op de natuur in kaart moet brengen. “Deze samenwerking met Airbnb moet de strijd tegen plastic aangaan en moet het bewustzijn rondom dit probleem vergroten”, aldus Janis Searles Jones, CEO van Ocean Conservancy.

TIP: Dit wintersportpareltje wil je echt bezoeken!

Aanmelden

Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan? Dan kan je jezelf tot 8 oktober aanmelden op de website van Airbnb. Er zitten wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze expeditie. Hierover lees je meer op de website.

Meld je hier aan voor de Antartic Sabbatical! 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in