Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Gestart met sneeuwvrij maken Timmelsjoch Hochalpenstrasse

Wintersportredacteur

Het einde van april komt steeds dichterbij en daarmee ook de start van het zomerseizoen. Een periode waarin veel bekende Alpenwegen elk jaar opnieuw sneeuwvrij worden gemaakt. Vandaag is er gestart met het sneeuwvrij maken van de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. De komende weken zullen de sneeuwruimers langzaamaan omhoog werken, zodat de pas straks weer open kan voor publiek.

Laten we hopen dat corona weer een beetje onder controle komt, zodat we er aankomende zomer weer overheen mogen rijden!

Sneeuwvrij maken Timmelsjoch Hochalpenstrasse

Jaar in jaar uit wordt de Timmelsjoch Hochalpenstrasse sneeuwvrij gemaakt. Vorig jaar was het door de coronasituatie wel even spannend of de weg ook daadwerkelijk open mocht voor publiek, maar gelukkig kwam er uiteindelijk toch een officiële ‘go’. Of en wanneer de pas deze zomer opengaat is nog niet bekend. De sneeuwruimers hebben eerst nog een flinke klus te klaren.

Geweldig uitstapje

Laten we hopen dat we deze zomer weer naar de Alpen mogen reizen. Als dat zo is, dan is een ritje over de Timmelsjoch Hochalpenstrasse absoluut aan te raden. De Alpenweg die in het Italiaans Passo Rombo wordt genoemd, verbindt Sölden in het Ötztal met Meran in Zuid-Tirol. De route is ongeveer 60 km lang en telt meer dan 60 haarspeldbochten. Prachtig met de auto of motor en een pittige uitdaging voor wielrenners. Onderweg zijn er meerdere stops en geniet je keer op keer van een schitterend uitzicht.

Houd er rekening mee dat een bezoek aan het historische motormuseum in Hochgurgl deze zomer niet mogelijk is. Het museum werd in januari compleet verwoest door een brand. Gelukkig is er wel besloten alles te herbouwen. Naar verwachting opent het nieuwe motormuseum in november 2021 haar deuren.

Daarom is de weg in de winter dicht

In de wintermaanden is de Timmelsjoch Hochalpenstrasse gesloten voor publiek. Benieuwd waarom dit zo is? Je leest het hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in