Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Grote brand in Motormuseum Hochgurgl

Wintersportredacteur

Rond 04.00 uur vannacht brak er brand uit in het motormuseum aan het begin van de Timmelsjoch Hochalpenstraße in Hochgurl. Brandweerlieden proberen op dit moment met man en macht te voorkomen dat het vuur zich verspreidt naar het naastgelegen restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn.

Na een rookmelding rukte de brandweer massaal uit naar het museum. Toen zij daar arriveerden, kwamen de eerste vlammen al uit het dak en binnen enkele minuten stond het complete museum in brand.

Grote brandweeroperatie

Het museum, dat bijna volledig van hout is, staat vlak naast het Top Mountain Crosspoint restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn. Op dit moment heeft de vlammenzee beide gebouwen nog niet weten te bereiken. Er zijn 70 tot 80 brandweerlieden op locatie en zij doen er op dit moment alles aan om te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidt.

Tijdens het uitbreken van de brand sliepen er twee personen in het museum. Gelukkig werden zij op tijd gewekt door het brand alarm en konden ze zonder verwondingen wegkomen. Aldus Matthias Klotz, commandant van de vrijwillige brandweer in Gurgl, aan ORF.at.

Historische motorfietsen

In het Motormuseum in Hochgurgl staan zo’n 230 historische motoren en enkele auto’s. De schade is enorm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in