Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gaat de Venetbahn in Zams weer open?

© Venet Bergbahnen / Chris Walch

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Zams valt vandaag een belangrijke beslissing na enkele spannende dagen in het Tiroolse skigebied. De oude Venetbahn kan weer draaien na enkele testritten. Er zijn op dit moment geen storingen meer en het is alleen nog afwachten voor de laatste goedkeuring tot de heropening van de lift. Afgelopen winter bleef de lift buiten bedrijf na meerdere problemen. Nu lijkt er een oplossing gevonden.

De Venetbahn weer in gebruik

Na de vele problemen afgelopen zomer gaat het nu weer de goede kant op de met Venetbahn in GenussSkigebiet Venet. Er zijn de afgelopen tijd geen grote storingen geweest en de testritten zijn positief volbracht. De laatste beslissing voor de heropening van de Venetbahn ligt bij de hoogste kabelbaanautoriteit. Vandaag wordt deze beslissing genomen.

Twijfels in het skigebied

Het was een spannende tijd in het Tiroolse skigebied, het was namelijk helemaal niet duidelijk of de lift überhaubt nog zou openen. Afgelopen jaar zijn er meerdere keren passagiers uit de lift gered door problemen in het liftsysteem. Nadat een Zwitserse firma het defect bij de lift niet kon verhelpen, leek het einde van de lift in zicht. Zo werd er zelfs besloten om de grote lift in het skigebied in de winter 2022/2023 helemaal niet te openen. Een ander bedrijf kon het probleem uiteindelijk wel lokaliseren. Wat was het probleem? Blikseminslag had een isolatielaag in het liftsysteem beschadigd. Het probleem lijkt nu weer opgelost! Na verschillende proefritten met verschillende snelheden spelen er geen problemen meer op.

Nieuwe lift in de toekomst?

De vraag blijft natuurlijk hoe lang de lift nog meegaat. Daarbij wordt er dus nu al nagedacht over vervanging. De vergunning van de Venetbahn loopt eind november 2027 af. Er zijn plannen voor de bouw van een nieuwe lift, deze zijn alleen voor de lange termijn. Zelfs als er vaart gezet wordt achter de plannen, dan duren de voorbereidingen voor een nieuwe lift zeker nog zo’n drie jaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in