Nieuwsalert per mail ontvangen

Freestyle skitrick uitgelicht: The Iron Cross

Vind je dat je een goede freestyle skier bent? Dan gaan we je even op de proef stellen. Het snowpark wemelt namelijk van de freestyle skiers die zeggen de trics goed onder de knie te hebben. De 180, 360 and the back-flip zijn de tricks die ik zelf het meeste in het snowpark tegenkom. Maar zoals ongetwijfeld bekent leveren juist de combinatie tricks de meeste punten op in de wedstrijden. Elke week zullen we een skitrick onder de loep nemen die we regelmatig zien terugkomen bij wedstrijden. Vandaag zal de Iron Cross uitgelicht worden.

Bij het uitoefenen van de Iron Cross is het belangrijk om genoeg hoogte te hebben zodat de ski’s niet in contact komen met de sneeuw. Tijdens de trick vormen je ski’s een X  terwijl je een 360 maakt. Hoe langer je de ski’s in een X vorm kunt houden, hoe beter de stunt is uitgevoerd. Veel snelheid is dan ook een pre om er een succesvolle stunt van te maken. Het intrekken van de benen en het bolle van de rug zorgen voor de perfecte uitvoering.

Uiteraard wordt de Iron Cross veel uitgevoerd tijdens professionele wedstrijden. Bekijk de onderstaande video en zie hoe de Iron Cross wordt uitgevoerd bij 0.44 seconden.

Blijven oefenen en doe asjeblieft voorzichtig. Zonder protectiemiddelen en een helm raden wij deze stunts af. Voer deze stunts niet uit op openbare pistes, en neem je toch dit risico breng andere pistegebruikers nooit in gevaar.

Enjoy!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in