Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frankrijk grootste wintersportland wereldwijd volgens DSF

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het nieuwe winterseizoen staat weer voor de deur en iedereen geniet van de eerste sneeuwvlokken die in de Alpen vallen vandaag. Ondanks dat veel wintersporters met het nieuwe winterseizoen bezig zijn, worden veel statistieken van afgelopen seizoen nu pas bekend. Zo is er ook bekend geworden welk land de meeste skidagen geregistreerd heeft. Domaines Skiables de France (DSF) heeft aangegeven dat Frankrijk de USA voorbij is gegaan afgelopen winterseizoen. 

Ondanks dat het aantal wintersporters in Franse skigebieden daalde met 2,7% kan Frankrijk zichzelf leider van winterseizoen 2014-2015 noemen. Frankrijk heeft in totaal 59,3 miljoen skidagen in de skigebieden gemeten. In de USA lag dit op 53,5 miljoen skidagen. Dit had onder andere te maken met een daling van het aantal wintersporters met 5,2%.

Laurent Reynaud van DSF gaf in de pers het volgende aan: “We zijn heel blij met deze statistieken. We hadden vorig jaar een lastige seizoensstart vanwege de uitblijvende sneeuwval. Daarnaast hebben wij een daling in het aantal wintersporters gezien tijdens de ‘spring holidays’.” De Franse skigebieden hebben hun populariteit te danken aan de grote variatie en de goede verbindingen tussen gebieden. 

In de Verenigde Staten worden er vraagtekens gezet bij de objectiviteit van het verslag dat de DSF heeft uitgebracht. Zij verwijzen dan naar het feit dat in Europa wel vaker overdreven wordt, bijvoorbeeld bij het aantal pistekilometers. Proeven wij hier jaloezie?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in