Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Flachau: gemütlichkeit, lekker eten, mooie omgeving en brede pistes

Dat zijn de woorden die in Flachau veel voorbijkomen onder de Nederlanders. Een zeer sfeervol, gemoedelijk dorpje met top après-ski voor zowel jong als oud. Ik was samen met Margrethe op bezoek in het dorp en vroeg onder andere waarom wintersporters hier komen.

Gemütlichkeit
De bekende kroeg Hofstadl is opgedeeld in 3 delen, en hier kun je dus zelfs qua muziek kiezen waar je het liefst geniet van je biertje, gluhwein of schnaps of waar je op de tafel al je dans kwaliteiten wilt showen. Ben er wel op tijd bij want een weg banen door de gezelligheid is lastig. En heb je iets teveel gedronken, geen zorgen die trap hoef je niet af want je kunt gewoon de glijbaan nemen bij de voordeur.

Gastronomie
Flachau heeft vele appartementen, ideaal voor families, als je lekker na het skiën even wilt uitrusten of voor diegene die thuis gezamenlijk lekker koken en eten. Want elke dag uiteten hoeft natuurlijk niet. Alhoewel dat af en toe best fijn is. Belangrijk is wel dat het dan lekker moet zijn natuurlijk. Daarvoor ben je in Flachau aan het goede adres. Voor een heerlijke lunch kunnen we de Dampfkessel aanraden, een familiebedrijf die zowel hard in de keuken werken als in de bediening en zelfs achter de aprés-ski bar. De salades zien er hier goddelijk uit en de Hüttepfanne is een echte aanrader. Voor het avonddiner moet je een keer bij de Hoagascht geweest zijn. Dit was vroeger een koeienstal, wat je aan de buitenkant nog kan zien, maar binnen is het werkelijk omgebouwd tot een gemoedelijk, echt Oostenrijks restaurant. De chef heeft de hele wereld over gereisd om zo aan een breed scala van gerechten te komen, van Aziatisch tot heerlijk steaks. Sla vooral de tobleronemousse niet over!

Skigebied
Het skigebied ligt in het Salzburgerland en is aangesloten aan Wagrain en Alpendorf. Het heeft maar liefst 233 km aan pistes met vele verschillende mogelijkheden, van blauw, tot rood en zwart. Er bevinden zich hier zeer brede pistes omringd door bomen, wat een prachtig uitzicht geeft en het ware winterwonderland gevoel naar boven brengt. Ook is het mogelijk om off-piste te skiën, als er voldoende sneeuw ligt natuurlijk, maar zorg wel dat je met de goede uitrusting en kennis op pad gaat. Want een ongeluk zit in een kleine hoek, ook voor andere. En zoals op het filmpje een koprol te zien is: “Don’t try this at home”.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in