Nieuwsalert per mail ontvangen

File in Gerlos: elke dag vertraging in de zomer

Rijd je in de zomer door Gerlos, houd dan rekening met vertraging. Dat is niet vanwege werkzaamheden, ongevallen of drukte, maar de vertraging heeft een andere reden. Van mei tot september mogen in het dorp namelijk de koeien vrij rondlopen. En dat zorgt met regelmaat voor oponthoud. Wat je eraan doet? Vrij weinig.

Oppassen geblazen

De koeien geven het dorp een bijzondere sfeer. Of je nou boodschappen gaat doen of dat je even uit eten gaat, de koeien kom je overal tegen. Dat betekent echter ook dat ze op een gedeelte van de Gerlospas lopen. Vooral tussen Gerlos en Königsleiten moet je er zeker op bedacht zijn dat je wel eens een koe tegen kunt komen, ook midden in de nacht. Wij hadden dat laatst ook, toen we ‘s avonds terugreden van uit Königsleiten naar ons appartement in Gerlos.

Zillertal Arena in de zomer

Niet alleen de winter in de Zillertal Arena is ontzettend tof, ook in de zomer zou je er eigenlijk eens een kijkje moeten nemen. Het is een compleet andere beleving, maar zeker de moeite waard. Wat je er zoal kan doen? Bekijk de onderstaande video eens.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in