Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Er ligt zelfs sneeuw in Griekenland

Wintersportredacteur

We krijgen momenteel dagelijks winterse beelden uit de Alpen doorgestuurd. Maar gisteravond kwamen er wel hele bijzondere sneeuwbeelden binnen. Namelijk vanaf het strand in Athene. Delen van Griekenland hadden met bijzonder koud winterweer te maken. In het noorden werd maar liefst -23°C gemeten.

Wegen afgesloten

Door een koudefront is er in de nacht van maandag op dinsdag sneeuw gevallen bij de toeristische trekpleisters in Griekenland. Vele delen werden gisteren bedekt onder een laagje sneeuw. Op sommige plekken was het zelfs zo erg dat de politie besloot om de wegen te sluiten. De winterse condities leidden tot ijzige stuken op de wegen. De regering heeft reizigers geadviseerd om meer tijd uit te trekken voor hun reis. Ook scholen in verschillende delen van Attica bleven afgelopen dinsdag gesloten. Dinsdag zou de eerste dag na de feestdagen zijn, dat de scholen weer openden.

 

Kort koudefront in Griekenland

Inmiddels is de sneeuw in Athene voor het grootste gedeelte verdwenen. Volgens de voorspelling lijkt het voorlopig ook niet meer terug te keren. Er ligt echter nog wel sneeuw in het noorden van Griekenland en in de bergachtige gebieden, hier is de temperatuur gisteren niet boven het vriespunt gekomen. Het koudefront in Griekenland was maar van korte duur, want in Athene is het nu alweer 7°C.

Sneeuwlaag

De sneeuwlaag die in Griekenland ligt, valt natuurlijk in het niets bij de sneeuwlaag die er momenteel in Oostenrijk ligt. In Griekenland verdwijnt het laagje sneeuw geleidelijk, maar in Oostenrijk blijft er maar meer bij komen. Met alle nadelige gevolgen van dien. Momenteel zijn er duizenden wintersporters afgesloten van de buitenwereld. Tot vrijdagochtend is in veel delen van Oostenrijk zelfs code rood van kracht, meer hierover in onderstaand artikel.

CODE ROOD: Vandaag en morgen extreem weer in Oostenrijk

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in