Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Einde in zicht van stoeltjesliften in Flims na bijna 80 jaar dienst

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het einde van een lang tijdperk is in zicht voor de Flimser Bergbahnen. Na een periode bijna 80 jaar worden dit voorjaar twee stoeltjesliften gedemonteerd. Eind maart worden de laatste ritjes van de verbindingen Flims-Foppa en Foppa-Naraus gemaakt.

Eerste koppelbare stoeltjesliften worden vervangen

Een historisch moment voor de liftmaatschappij in Flims. Twee stoeltjesliften, de eerste van hun soort, maken deze week hun laatste ritjes in het Zwitserse skigebied. De liftverbindingen Flims-Foppa en Foppa-Naraus werden gebouwd in 1945 en 1947 en waren de eerste koppelbare stoeltjesliften ooit: een wereldprimeur. Nu is het tijd voor vervanging en brengen de twee liften, na een periode van bijna 80 jaar trouwe dienst, hun laatste passagiers de berg op. Zondag 26 maart wordt de laatste rit gemaakt in beide verbindingen.

Veiling van onderdelen

Na zo’n lange tijd van dienst voelen medewerkers en bewoners van het Zwitserse ski-oord zich sentimenteel onder de omstandigheden. Gelukkig voor degenen die maar moeilijk afstand kunnen nemen van de historische liften, worden de onderdelen van de stoeltjesliften geveild. Op zondag 26 maart wordt er officieel afscheid genomen van de twee stoeltjesliften met een feest in de ‘Ustria Naraus’ en een veiling van de onderdelen.

Flem Xpress wordt baanbrekende vervanging

Gelukkig worden beide liften in het Zwitserse skigebied vervangen, en niet door zomaar een lift. De gloednieuwe Flem Xpress wordt een ‘ropetaxi’, oftewel een taxi in de vorm van een skilift. Het wordt ’s werelds eerste kabelbaan dat in de vorm van een touwtaxisysteem wordt gebouwd. Met meerdere stations om in- en uit te stappen kan het gondelsysteem zich aanpassen op de wensen van de passagiers.

Over het skigebied van Flims

Flims maakt deel uit van het Zwitserse skigebied Flims-Laax-Falera. Het skigebied telt bijna 225 km aan pistes en vijf snowparks. Er is een grote sneeuwzekerheid en het skigebied staat vooral bekend om de freestyle mogelijkheden. Over het algemeen hangt er een bruisende, relaxte sfeer en trekt het snowboarders, skiërs en freestylers van over de hele wereld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in