Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eind mei en nog eens een halve meter sneeuw op komst

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Kun je het je voorstellen? Morgen worden de bergen in onder andere Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland weer voorzien van een nieuw laagje wit. Er is heel veel neerslag voorspeld en vanwege de lage temperaturen, valt het op hoogte in de vorm van sneeuw! Bijvoorbeeld op de Kitzsteinhorn is er voor morgen een laag van zo’n 70 centimeter voorspeld.

Sneeuwval in de Alpen eind mei

Terwijl we in Nederland al volledig met ons hoofd in de lente zitten, is het nog steeds niet over met de sneeuwval in de Alpen. Koning Winter lijkt nog geen afscheid te kunnen nemen. Het is dus nog niet gedaan met de kou en sneeuwval. Een krachtig lagedrukgebied zorgt de komende dagen voor koel en nat weer in de wintersportlanden.

Zo was het aan het begin van de maand: Sneeuwvlokken op de webcams in mei

Waar sneeuwt het en hoeveel?

Vandaag begint het al op sommige plekken te sneeuwen en morgen staan er nog eens grote hoeveelheden sneeuw op de planning! Het lagedrukgebied zorgt voornamelijk voor sneeuwval in de Oostenrijkse, Zwitserse, Franse en Italiaanse Alpen. Ook in Zuid-Duitsland valt er op hoogte nog een laag sneeuw. De gletsjers worden nog eens flink besneeuwd, maar ook enkele skigebieden zonder gletsjer krijgen er een vers laagje bij. De meeste sneeuw is voorspeld voor Oostenrijk, Duitsland en Italië, enkele centimeters vallen in Zwitserland en Frankrijk. Het hele weekend blijft het sneeuwrijk, met nog enkele centimeters per dag op veel plekken.

Dit is de voorspelde sneeuwval in enkele bekende skigebieden. Daarbij zijn de hoeveelheden van vandaag, morgen en komend weekend bij elkaar opgeteld. Wij zijn benieuwd of dit alles ook echt gaat vallen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in