Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste testrit met de Dorfbahn in Gerlos gemaakt

De Dorfbahn in Gerlos is bijna klaar en dat laat CEO van de Bergbahnen Gerlos Franz Hörl met een enthousiaste Facebook post weten. Aan het dalstation moet nog flink gewerkt worden de komende periode, maar de liftinstallatie zelf wordt op dit moment al getest. Niet het eerste gedeelte, maar het tweede gedeelte is al even in gebruik genomen. Hörl maakte afgelopen weekend het eerste testritje met de nieuwe Dorfbahn en noemde het zelf een ‘Freudentag’.

In Gerlos wordt al maandenlang uitgekeken naar het moment dat de gondels aan de nieuwe Dorfbahn gehangen worden. De testrit was dan ook een doorbraak, want hiermee komt het einde van alle werkzaamheden in het zicht. De testrit werd gemaakt vanaf het middelstation naar het bergstation. Dit gedeelte van de skilift is dan ook al helemaal gereed voor gebruik.

Dorfbahn in Gerlos

De werkzaamheden van de nieuwe Dorfbahn in Gerlos zijn al twee jaar aan de gang. Normaal gesproken zou fase twee pas in december 2017 afgerond zijn, maar door versnelde werkzaamheden gaat in december dit jaar alles al in gebruik genomen worden. Geweldig nieuws, want hiermee maakt het skigebied een goede stap. De infrastructuur in de dorpsstraat van Gerlos wordt aanzienlijk rustiger en de wachttijden bij de skiliften worden een stuk korter. Ook de verbinding van Gerlos naar Zell am Ziller is vanaf dit seizoen een stuk makkelijker en sneller. Allemaal voordelen, waar veel Nederlanders deze winter van gaan profiteren.

De komende weken worden de laatste aanpassingen gedaan aan de Dorfbahn. Het berg- en middelstation zijn bijna klaar. De meeste werkzaamheden moeten nog bij het dalstation verricht gaan worden. Hier komt namelijk een grote parkeergarage, skidepot, bureau voor skischool en een skiwinkel.

Uiteraard zijn wij aanwezig bij de opening van de nieuwe Dorfbahn in Gerlos aankomende december.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in