Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste sneeuw onderweg naar Winterberg vandaag

Begin deze week kwamen er al veel berichten uit de Alpen, je kon hier namelijk heerlijk genieten van verse sneeuw. Echter ging dit niet op voor de skigebieden in Midden-Duitsland. Gelukkig komt hier nu voor onze Oosterburen verandering in. Er is namelijk sneeuw opkomst voor Winterberg, wat een geluk!

Sneeuw

Vandaag begon nog wat nat, maar daar gaat snel verandering in komen. Een koufront met sneeuw is namelijk op weg naar Winterberg. Dit betekent dat het hier later vandaag begint met sneeuwen, wat een heerlijk nieuws. Gedurende dit weekend wordt er zo’n 10 cm sneeuw verwacht, hiermee is de toon voor het wintersportseizoen gezet. Nee, natuurlijk kun je er nog niet skiën, maar het geeft een heerlijk winters gevoel.

De sneeuwval gaat echter niet zonder slag of stoten. De sneeuw brengt namelijk een herfststorm met zich mee met windkracht 6. Dit betekent dat er op sommige plekken windstoten kunnen ontstaan van meer dan 50 kilometer per uur. Een flink windje dus, gelukkig is het het allemaal waard, want hierna kunnen genieten van heerlijke sneeuw.

Winters in Duitsland

De sneeuwval in Winterberg verklapt het eigenlijk al, het is dit weekend winters in Duitsland. Dit betekent dan ook dat je niet moet vergeten om je winterbanden onder je auto te monteren voordat je naar onze Oosterburen gaat. De winterse omstandigheden kunnen dan namelijk plotseling zorgen voor gladde wegen en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Daarnaast is het in Duitsland verplicht om met winterbanden te rijden als de omstandigheden winters zijn.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in