Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drukte op wegen verwacht door terugkerende wintersporters

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het wordt druk komend weekend op de wegen vanuit het Alpengebied. Dat verwacht de ANWB in ieder geval. En dat is natuurlijk niet zo gek, want de voorjaarsvakantie is nu in volle gang en dit weekend willen wintersporters toch weer richting hun eigen bed. Waar het druk wordt? Lees even mee.

Echte drukte al gehad

Volgens de ANWB verkeersdruktekalenders wordt het met name op zaterdag druk op de wegen van de skigebieden in de Alpen naar het noorden. Veel gele kentekens rijden dan weer naar huis. De ANWB geeft voor zaterdag een drukke dag aan met een oranje kleurtje op de kalenders in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Afgelopen zaterdag kleurde nog Frankrijk nog rood, wat betekent dat het komende zaterdag rustiger moet zijn op de weg dan toen. De echte drukte is dus al voorbij. Dat betekent overigens niet dat er geen files verwacht worden. Op de reisdagen in de voorjaarsvakantie moet je daar eigenlijk altijd op rekenen.

Knelpunten

De ANWB heeft voor elk land al wat knelpunten op een rijtje gezet. Benieuwd waar?

Duitsland: druk wordt het op de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg, op de A7 tussen Ulm en Füssen en op de A8 tussen Stuttgart en Salzburg.

Oostenrijk: de grootste drukte wordt verwacht op de S16 tussen Landeck en Bludenz en op de B179 tussen Nassereith en Füssen (ook wel bekend als de Fernpass).

Frankrijk: onder andere op de A40 tussen Mâcon en Chamonix en op de de A43 tussen Chambéry en Lyon wordt drukte verwacht.

Lees ook: ANWB waarschuwt voor boetes bij verkeerd plakken van vignet

Filerijden de dalen uit

Wij kunnen nog wel wat meer plekken bedenken waar het druk wordt. Op zaterdagochtend verwachten wij een sliert aan auto’s in bijna elk groot wintersportdal. Er moeten immers veel meer auto’s van de weg gebruikmaken dan waarvoor die gemaakt is. Stel je dus vast in op een langzame start van de reis als je ’s ochtends vertrekt, dan kan het alleen maar meevallen. Wil je de minste kans op file? Dan zul je toch echt op tijden moeten gaan rijden die niet zo voor de hand liggen, maar ook dat heeft zo z’n nadelen. Denk je erover na om een nachtje langer te blijven en op zondag te rijden? Bedenk je dan dat op zondag veel dagtoeristen na een skidag ook het dal uit willen.

Goede reis in ieder geval!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in