Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Leger houdt man tegen die met auto over Italiaanse piste rijdt

Wintersportredacteur

Een 24-jarige man uit Oost-Europa belandde op een piste toen hij in Valle d’Aosta met zijn auto een berg over wilde steken. Zijn plan was om met de auto vanuit Italië naar Frankrijk te rijden op maandagavond en hij koos daarbij de kortste route. Medewerkers uit het skigebied merkten de man op en vroegen hem te stoppen. De man had echter een ander plan en alleen het leger kon hem nog tegenhouden.

Auto op de piste in Espace San Bernardo

Met een busje probeerde een man uit Wit-Rusland maandagavond rond 17.30 uur vanuit Italië naar Frankrijk te rijden. Dit deed hij via de piste nummer 7 in skigebied Espace San Bernardo. In de buurt van La Thuile werd de auto op de piste opgemerkt. Met sneeuwkettingen onder de auto zette hij zijn tocht stug voort, ondanks dat medewerkers van het skigebied hem probeerden te stoppen.

Leger in actie

Pas toen het leger er aan te pas kwam stopte de man met zijn plan en verliet hij de skipiste. Uit de politiecontrole blijkt dat de man geen alcohol in zijn bloed had. In het busje is textielmateriaal aangetroffen dat naar Frankrijk vervoerd moest worden.

€ 200,- boete

De 24-jarige man kreeg een boete vanwege het overtreden van twee artikelen van de regionale wetgeving met betrekking tot het gebruik van skipistes. Hij betaalde de schade van € 200,- meteen en zette zijn weg richting Frankrijk over de weg voort. Dit keer pakte hij de ‘normale’ route via de Mont Blanc-tunnel. Wellicht wilde hij de tol van de tunnel vermijden door over de skipiste te rijden… De tol in Italië bedraagt voor deze tunnel voor een busje € 72,80 (enkele reis).

Lees ook: Auto achtergelaten halverwege de skipiste in Frankrijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in