Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ANWB: ruim 11.000 meldingen van Nederlandse wintersporters deze winter

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De ANWB Alarmcentrale maakt de balans op en bekeek de cijfers van de afgelopen maanden. De belangrijkste conclusies? Tussen december 2023 en maart 2024 zijn er 10% meer meldingen gedaan door Nederlandse wintersporters in vergelijking tot vorige winter. De meeste meldingen zijn gedaan uit Oostenrijk en Italië, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Meldingen ANWB 2023/2024

Tussen december en maart zijn er ruim 11.000 hulpvragen van Nederlandse wintersporters gemeld bij de ANWB Alarmcentrale, dit blijkt uit een persbericht van het bedrijf. Dit aantal is zo’n 10% gestegen in vergelijking tot afgelopen winter. De meeste meldingen gingen over autopech onderweg. Maar ook ruim 1100 mensen meldden zich bij de alarmcentrale met letsel. In totaal zijn er 170 Nederlanders gerepatrieerd door de ANWB. Veelvoorkomend letsel:

  • Armletsel
  • Kneuzingen en verwondingen
  • Knie- en beenletsel

Zo’n 10.000 keer autopech

De Nederlanders schakelden de ANWB vooral in bij autopech. De meeste hulpverzoeken van Nederlandse wintersporters kwamen de afgelopen maanden uit Duitsland. Ook kwamen er veel verzoeken uit Frankrijk en Oostenrijk. Deze winter waren er meer auto’s die niet op eigen kracht weer naar Nederland kwamen. 15% meer voertuigen (in vergelijking tot afgelopen winter) zijn door de ANWB teruggebracht. Deze auto’s konden ter plaatse niet meer hersteld worden.

Wat voor autopech?

Veelvoorkomende autopech is: controlelampje in het dashboard, auto start niet meer, lekke band en geen reserve aanwezig, vermogen verlies en kapotte accu. Zo blijkt uit de cijfers van de ANWB Alarmcentrale. Heb jij al eens pech gehad onderweg?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in