Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dronken wintersporter aangereden door pistenbully

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je hebt van die ongelukken die veel slechter af hadden kunnen lopen. Zo ook dit ongeluk met een pistenbully in Flachau, waar gisteren een dronken Duitser op een gesloten piste liep en werd aangereden.

Schrikken voor bestuurder

De man liep rond 19.00 uur op een piste in Flachau, die net zoals de andere pistes in het skigebied gesloten was voor onderhoudswerkzaamheden. Op de piste was een 42-jarige medewerker van het skigebied bezig met een pistebully. De bestuurder schrok zich waarschijnlijk kapot, toen hij omhoog rijdend ineens een voetganger redelijk in het midden van de piste tegenkwam.

Licht getoucheerd

Het uitzicht van de pistenbullybestuurder was enigszins verminderd, omdat hij twee sneeuwkanonnen aan de voorkant van het apparaat meehad. Toch kon de bestuurder gelukkig een ernstig ongeval voorkomen en werd de Duitse man slechts licht getoucheerd door de schep van de machine. Daardoor raakte de man lichtgewond en liep hij een kneuzing op. Een blaastest door de ingeschakelde politie gaf aan dat de voetganger een flink bakkie op had (3,12 promille).

Gesloten pistes

Dit ongeval geeft maar weer aan dat het echt niet verstandig is om je op de pistes te begeven na sluitingstijd. Hoe verleidelijk het ook is om wat langer in de hut te blijven hangen en in het donker naar beneden te skiën, het kan echt gevaarlijk zijn. Ski lekker op tijd naar beneden en drink daar eventueel nog een lekkere borrel, maar blijf gewoon weg van de piste als daar gewerkt wordt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in