Nieuwsalert per mail ontvangen

DownSide Up (T’es pas bien là ?)

Chamonix Met bergtoppen boven de 4.000 meter is Chamonix voor veel skiers het Walhalla onder de off-piste gebieden. Een van de bekendste off-piste route start bovenaan de Aiguille du Midi is dan ook een groot favoriet. Bij het zien van de ruige massief lijken sommige routes onmogelijk om te nemen., maar de mannen in de DownSide Up video maken het onmogelijke mogelijk. Vivian Bruchez gaat op pad met een aantal getalenteerde vrienden en laten zien hoe de steile wanden van Chamonix getrotseerd kunnen worden.

 

Je kunt de complete video van 34 minuten downloaden via de volgende link:  sebmontaz.com/videos/265-downside-up-t-es-pas-bien-la

Heb je interesse om off-piste te gaan skien in Chamonix? Hierbij een overzicht van de meest interessante off-piste routes in het prachtige gebied. Ondanks dat er geen routes voor off-piste op de kaart staan, heeft Chamonix wel 4 off-piste routes aangegeven:

Le Brévent Off Piste 

De off-piste route van Brévent is de dichtsgelegen bij Chamonix. Deze route is geschikt voor zowel gevorderde als vergevorgerde off-piste skiers. De route beschikt over blauwe, rode en zwarte gedeeltes. De uitzichten over de uitgestrekte vallei zijn indrukkenwekkend te noemen. Door de goede ligging kan er in het hoogseizoen tot laat in de middag genoten worden van de zon.

Chamonix off pisteLa Flégère Off Piste
Deze route beschikt over zowel steile als vlakke stukken off-piste. De zuidelijke kant van de route maakt het skien in het voorjaar ideaal. Zorg dat je op het juiste tijdstip vertrekt, want in de ochtend heb je te maken met harde ijzige sneeuw en aan het einde van de dag ‘pap’ sneeuw. Een gids is voor deze route noodzakelijk, omdat het lastig is om weer terug te komen in Chamonix.

Grands Montets Off Piste
Deze off-piste route staat bekend als de Eredivisie onder de off-piste liefhebbers. Hier dient ook rekening gehouden te worden met mensen die onder aan de route aan het skiën zijn. Bij het veroorzaken van een lawine bovenaan kunnen de off-piste skiers beneden gedupeerd worden.

Le Tour/Balme Vallorcine Off Piste
Onder aan de lift zijn er verschillende mogelijkheden om off-piste routes te nemen. Deze zijn makkelijk te bereiken en zorgen er voor dat je elke keer weer onder aan de lift eindigt.
Naar Zwitserland skien is met deze off-piste route mogelijk. De piste brengt je door bossen, diepe kommen en de route eindigt bij een waterbasin. Vanuit dat punt moet er gewandeld worden naar het dorp.

Aiguille du Midi Off Piste
Een van de bekendste off-piste routes is de Vallee Blanche. De route heeft een lengte van 20 km en start boven aan de Aiguille du Midi (3.777 meter).

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in