Nieuwsalert per mail ontvangen

Doseerlicht in Kufstein om file en tolontduiking tegen te gaan

Door het dorp Kufstein rijden in de winter per dag duizenden wintersporters om zo hun skigebied te bereiken zonder tol voor de Autobahn te betalen. Dat is verleden tijd.

Om het vakantieverkeer dat binnendoor rijdt te weren wordt er een doseerlicht neergezet vlak voordat je Kufstein inrijdt. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer in het dorpscentrum niet stil komt te staan en dat het vakantieverkeer kiest voor de Autobahn. Het doseerlicht gaat 25 seconden op groen en dan weer 75 seconden op rood en het doel is om 500 auto’s per uur door te laten. Dat aantal kan het dorp namelijk hebben zonder dat er files ontstaan.

In de winterweekenden lijdt het dorp ontzettend onder het skitoerisme. Nadat in 2013 ook op de A12 het vignet verplicht werd steeg het aantal auto’s dat dagelijks door het dorp rijdt drastisch. Over de wegen binnendoor – de B 171 en B 172 – reden in 2015 maar liefst 3420 auto’s per dag meer dan in 2013. Dat zijn er nogal wat.

Het doseerlicht vind je er in januari en februari 2016. In die maanden wordt getest of het doseerlicht ook echt werkt. Is dit het geval, dan blijft het waarschijnlijk staan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in