Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Doppelmayr

Doppelmayr bouwt 10-persoons gondel voor Nederlandse Floriade Expo

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bijzonder nieuws op deze regenachtige donderdag! Eindelijk krijgen wij hier in Nederland een echte gondel. Doppelmayr legt die op dit moment aan voor de Floriade Expo die in 2022 plaats zal vinden in Almere. De tentoonstelling heeft helemaal niks met wintersport te maken, maar het is wel heel vet dat er een echte gondel komt!

Floriade Expo

Sinds 1960 wordt de Wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats georganiseerd. Sinds dat jaartal is de tentoonstelling een vast onderdeel binnen de Bureau International des Expositions. De laatste editie was in 2012 in Venlo en in 2022 is Almere aan de beurt. De Wereldtuinbouw-tentoonstelling zal van 14 april tot en met 9 oktober 2022 plaatsvinden. Tijdens die periode draait het in Almere om alles wat met een tuin te maken heeft.

10-persoons gondel

Hoogtepunt van deze editie is de eerste 10-persoons gondel in Nederland van Doppelmayr. Iedereen die straks een bezoekje aan de tuinbouwtentoonstelling brengt, kan een ritje in de gondel maken. Enerzijds om snel tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de Wereldtuinbouw-tentoonstelling te pendelen, anderzijds om alles eens van bovenaf te bekijken. Doppelmayr is inmiddels gestart met de aanleg van de gondel en deze zal naar verwachting begin juni 2021 klaar zijn. Bezoekers van de Floriade Preview kunnen dan al een testronde maken. Wat je van de gondel kunt verwachten?

  • Lengte: 850 meter
  • Hoogste punt: 35 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Capaciteit: 2250 personen per uur
  • Aantal gondels: 34
  • Aantal personen per gondel: 10

Leuk weetje: het traject loopt over de rijksweg A6. Dat zal een bijzondere gewaarwording zijn als je daar straks overheen rijdt!

Groene mobiliteit

Een belangrijk onderdeel van de Floriade van 2022 is groene mobiliteit. Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende oplossingen gepresenteerd. Eén daarvan is de gondel. Die ook wel ‘het ritje naar de toekomst’ wordt genoemd. Zou dit betekenen dat we in de toekomst meer gondels krijgen in ons kleine kikkerlandje? Lees hier 12 redenen waarom dit een heel goed idee is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in