Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

#DontCancelPostpone: vakantie niet annuleren, maar uitstellen

Wintersportredacteur

Veel branches staan onder druk dankzij de coronacrisis. Zo ook de toerismesector. Het wintersportseizoen is voortijdig gestopt en ook voor de komende maanden zien veel hotel- en huiseigenaren toeristen afhaken. Om annuleringen tegen te gaan is in de toerismebranche de hashtag “#DontCancelPostpone” gelanceerd.

Middels deze hashtag worden toeristen gevraagd wordt om hun vakantie te verplaatsen in plaats van te annuleren. Een geweldig initiatief waar hopelijk gehoor aan gegeven gaat worden.

Angst voor uitblijvend zomertoerisme

Er heerst op dit moment een enorme angst voor het boeken van vakanties voor deze zomer. Ook de reeds geboekte vakanties in de Alpen zijn erg onzeker. Het is maar de vraag wanneer alles weer op gang komt en of reizen deze zomer nog mogelijk is naar het buitenland. Een gevolg hiervan is dat mensen die hun vakantie in de Alpen gepland hadden in veel gevallen uit voorzorg zelfs annuleren. Een trend waar hotel- en huizeneigenaren nu iets aan proberen te doen, omdat op die manier de toeristische sector nog meer in gevaar komt. De oproep luidt dan ook: verplaats je vakantie in plaats van ‘m te annuleren.

Alpen ook ideale zomerbestemming

De afgelopen jaren hebben wij als redactie naast de wintersportliefde ook een liefde voor de Alpen in de zomer ontwikkeld. Als straks het coronavirus achter de rug is, zijn de Alpen de ideale vakantiebestemming wat ons betreft. In circa tien uur met de auto heb je de prachtige omgeving bereikt, je wordt omringd door lieve mensen die blij zijn eindelijk weer toeristen te mogen ontvangen, je ademt elke dag verse berglucht in, overdag heb je heerlijke zomerse temperaturen en ’s avonds koelt het lekker af waardoor je heerlijke nachten kunt slapen en tot rust kunt komen. Dat hebben we tenslotte wel verdiend na deze bizarre tijd.

Geniet van deze prachtige beelden

Stel, we kunnen deze zomer nog op vakantie, ga dan lekker naar de Alpen toe en geniet van je welverdiende vakantie. Twijfel je nog of de Alpen wel geschikt zijn voor een zomervakantie? Bekijk dan even onze onderstaande video, zet je geluid aan en waan je even fictief tussen deze prachtige bergen. Wie wil dat nou niet? Wat verlangen wij ontzettend naar het moment om hier weer te zijn.

De beste droneneelden van deze winter

Heb je genoten van deze bovenstaande beelden en wil je ook de wintervariant zien? Die zie je via de onderstaande link.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in