Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de coronamaatregelen in Frankrijk voor winter 2021/2022

Wintersport Frankrijk 2021

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

LET OP: Dit artikel wordt niet meer ge-update. De laatste updates over corona en wintersport houden we bij in ons liveblog. Voor meer informatie over de coronamaatregelen voor een wintersport in Frankrijk, verwijzen we je door naar Nederlandwereldwijd.nl en de website van de Franse overheid.

De coronamaatregelen in Frankrijk voor winter 2021/2022 zijn bekend en vind je op deze pagina. Wanneer de regels veranderen, voeren we de updates door in dit artikel en zie je dat aan de datum bovenaan. Om Frankrijk in te mogen reizen dien je een herstel-, test- of vaccinatiebewijs te kunnen tonen. We leggen alle coronamaatregelen in Frankrijk voor winterseizoen 2021/2022 hieronder voor je uit.

Coronamaatregelen Frankrijk winter 2021/2022

Iedereen die deze winter naar Frankrijk op wintersport gaat, moet met een aantal coronamaatregelen rekening houden. De overheid heeft een landelijk protocol opgesteld voor komend seizoen en daarnaast kunnen de skigebieden nu ook hun eigen regels invoeren. Hieronder zetten we een aantal van de landelijke coronamaatregelen voor Frankrijk in de winter 2021/2022 voor je op een rijtje. Deze regels hebben betrekking op de skigebieden.

  • Het reisadvies voor Frankrijk is groen. Wel moet je je houden aan de geldende coronamaatregelen van het land.
  • Voor skigebieden gold de 2-G-regel en moest je aan kunnen tonen dat je gevaccineerd of genezen bent. Dit deed je met je QR-code/groene pas, ook wel vaccine pass genoemd. Vanaf 14 maart is deze regel komen te vervallen.
  • Er geldt een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en gesloten skiliften voor iedereen die ouder is dan 6 jaar. Een gewoon mondkapje is in Frankrijk niet voldoende, dit dient een chirurgisch mondkapje te zijn of een stoffen mondkapje categorie 1 met AFNOR SPEC S76-001 certificering. Ook nekwarmers met filter mogen gebruikt worden. Ook in alle openbare (binnen)ruimtes geldt een mondkapjesplicht.
  • Skilift exploitanten moeten op aangewezen punten desinfecterende handgel beschikbaar stellen.

Vanaf 15 februari: booster binnen 4 maanden na tweede vaccinatie

Frankrijk heeft strikte vaccinatieregels ingesteld. Vanaf 15 februari moet iedereen binnen 4 maanden na zijn of haar laatste vaccinatie een boosterprik hebben gehad. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Is je tweede vaccinatie langer dan 4 maanden geleden en heb je nog geen booster ontvangen, dan heb je geen geldig vaccinatiebewijs voor je groene pas.

De 3 G’s in Frankrijk

Om Frankrijk in te reizen moet je voldoen aan de 3-G-regel. Maar wat zijn de eisen van deze 3 G’s en hoe lang zijn deze geldig? We zetten de eisen voor het vaccinatiebewijs, herstelbewijs en testbewijs hieronder voor je op een rijtje.

1. Gevaccineerd: je telt als volledig gevaccineerd wanneer je twee vaccinaties en een booster hebt ontvangen. Deze booster heb je binnen 4 maanden na je laatste coronavaccinatie gekregen. Met twee vaccinaties en een herstelbewijs word je ook gezien als volledig gevaccineerd.

2. Genezen: je telt als hersteld (genezen) als je kunt aantonen dat je minimaal 11 dagen en maximaal 4 maanden geleden corona hebt gehad. Hiervoor kun je een positieve PCR-test laten zien.

3. Getest: je telt als getest als je een negatieve testuitslag kunt laten zien. Dit mag een PCR-test of antigeentest zijn van maximaal 24 uur oud.

Reizen naar en van je wintersport in Frankrijk: 3-G

Iedereen die deze winter Frankrijk in wil reizen, moet aan kunnen tonen dat hij of zij gevaccineerd, genezen of getest is. Oftewel, je moet een ‘Groene Pas’, Pass Sanitaire in het Frans, laten zien. Dit kan met je QR-code. Deze regel geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar. Reis je vanuit Frankrijk terug naar Nederland? Dan dien je ook je coronastatus te kunnen tonen (genezen, getest of gevaccineerd).

Coronamaatregelen andere Alpenlanden

Frankrijk is niet het enige wintersportland waar je tijdens winter 2021/2022 te maken hebt met coronamaatregelen. Ook in Italië, Zwitserland en Oostenrijk zijn regels van kracht. In alle landen geldt komende winter een mondkapjesplicht in de skiliften en wachtrijen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in