Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit is waarom je deze winter echt in Gastein wilt wintersporten

© Gasteinertal Tourismus GmbH, Christoph Oberschneider

Wintersportredacteur

Wellness, heerlijk eten en prachtige pistes – wat wil je nog meer?! Deze drie dingen zijn toch het enige wat je nodig hebt als je op wintersport gaat? Wij kunnen je verzekeren dat je dit gegarandeerd gaat vinden in Gastein, in het Salzburgerland. Ben je nog niet bekend met dit veelzijdige dal? Lees dan snel verder!

Wintersportgebied Gastein

Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel (Bad Gastein/Bad Hofgastein), Skischaukel Dorfgastein-Großarltal (Dorfgastein), Kreuzkogel (Sportgastein) en Graukogel (Bad Gastein) zijn de skigebieden die tot Gastein behoren. De skigebieden van Gastein strekken zich uit over vier verschillende bergen, er zijn in totaal meer dan 1000 hoogtemeters en 200 km aan pistes te vinden. Aan wintersportmogelijkheden geen gebrek! Gastein is daarnaast onderdeel van Ski amadé, hierdoor kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar een van de andere vijf skigebieden.

Het skigebied is behoorlijk sneeuwzeker! Door de hoge ligging kun je goede condities verwachten als je op wintersport wilt in dit wintersportgebied.

Prachtige pistes in Gastein

Het winterseizoen gaat in Gastein op 2 december 2022 (afhankelijk van de sneeuwsituatie) van start! Vanaf dan kun je gebruik maken van prachtige en veelzijdige pistes. Een echte aanrader in Gastein is het hoogste punt, deze vind je in Sportgastein op een hoogte van 2686 meter!

Freerider? Dan zit je ook goed in Gastein! De brede pistes aan de noordkant van de bergen in Gastein zijn uitstekend geschikt voor off-piste avonturen. Er zijn vele uitdagingen te vinden, van bospaadjes tot hele diepe sneeuw. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt met de drie gemarkeerde routes! Of je maakt gebruik van de mogelijkheid om met een professionele freeridegids op pad te gaan. De enige voorwaarden voor het freeriden in dit skigebied zijn dat je de juiste uitrusting mee hebt. Onder andere een lawinepieper, sonde en schep. Lees je vooraf dus wel even in!

Geniet van de ultieme wellness

Waar Gastein bekend om staat is de wellness! Je kunt hier heerlijk ontspannen in het warme thermaal water. Of je er nu een hele dag skiën op hebt zitten of dat je de vakantie speciaal geboekt hebt voor de wellness, hier kun je echt tot rust komen. Er zijn twee uitgebreide thermen in het gebied te vinden:

  • De Felsentherme in Bad Gastein – deze therme vind je tegenover de Stubnerkogelbahn. De sfeer van de Felsentherme past perfect bij de Alpen. Omringd door kliffen en bergen kun je hier heerlijk ontspannen. Vanuit de therme kun je de bergtoppen bewonderen en de baden zijn gevuld met het warme thermaal water uit de bronnen van de Graukogel.
  • De Alpentherme in Bad Hofgastein – deze therme is ook heel geschikt met kinderen! Door de grote oppervlakte van 36.000 vierkante meter is deze therme perfect voor vermaak en ontspanning. Met een sportgedeelte, familiewereld, relaxruimte, sauna’s en beauty-area kun je alles wat je je maar kunt wensen in deze therme vinden.

Culinair genieten

In dit skigebied kun je elke middag en avond genieten. De restaurants zijn ontzettend gezellig en hebben meestal een heerlijke open haard waar je lekker kunt opwarmen. Deelnemen aan het volle maan diner kan in Sportgastein, dit gaat gepaard met prachtige uitzichten over de mooie Alpen. Een unieke ervaring!

© Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Aanrader: ‘Skihauben’ in Gastein

Vanaf het begin van het seizoen is er de hele winter een gourmetschotel te bestellen bij geselecteerde hutten tijdens de 12de editie van de ‘Skihauben’. Zes bekende gourmet koks uit het Salzburgerland maken een recept voor de uitgezochte skihut waar de gerechten worden gekookt. Je kunt dus echt een culinaire tour maken in de Gasteinse skibergen tijdens de wintersport!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gastein.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in