Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Digitaal vignet Zwitserland 2024: pas op voor oplichters

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf 1 februari is in Zwitserland is het vignet 2024 verplicht: digitaal of fysiek. Sinds augustus 2023 hoef je niet meer het zelfklevende vignet op je voorruit te plakken, maar kun je ook kiezen voor het e-vignet. De Zwitserse overheid ziet sinds de invoering een ontzettende stijging van mensen die kiezen voor de digitale variant en daarbij merken ze ook een valkuil. Er zijn namelijk online aanbieders die kopers oplichten.

Let op voor oplichters!

Let goed op als je online het digitaal vignet Zwitserland 2024 aanschaft. Er zijn namelijke partijen die online het digitale vignet aanbieden, maar vervolgens niet leveren. Zo betaal je dus voor niets… Deze websites zien er betrouwbaar uit, maar dat zijn ze dus niet. De politie in Zwitserland is hard bezig om al deze oplichters aan te pakken. Er is zelfs een speciale eenheid bij de kantonpolitie van Zürich die hiermee belast is.

Digitaal vignet Zwitserland kopen

Wil je er zeker van zijn dat je bij een betrouwbare aanbieder koopt?Je koopt het vignet via het officiële kanaal www.e-vignette.ch of bijvoorbeeld via het Nederlandse Vignetbestellen.nl. Je hebt een bij de eerste een creditcard nodig of een account bij TWINT (een Zwitserse betaaldienst). Bij Vignetbestellen.nl betaal je ook ‘gewoon’ met iDeal. Vooralsnog wordt de keuze voor een fysiek of digitaal vignet aan de automobilist overgelaten. De prijs is hetzelfde en de geldigheidsduur ook.

Digitaal vignet Zwitserland 2024

Sinds enkele jaren kun je in Oostenrijk een digitaal vignet kopen. En dat is wel zo makkelijk, want het scheelt je weer de sticker van het autoruit afkrabben. Bovendien kun je het vignet gemakkelijk thuis aan je kenteken koppelen. Na Oostenrijk volgde ook Zwitserland met de digitale variant. Sinds 1 augustus 2023 is het vignet beschikbaar. Vanaf 1 februari 2024 is het vignet Zwitserland 2024 geldig.

››› Meer informatie over het vignet Zwitserland 2024

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in