Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Deze zomer kun je mountainbiken van de Hahnenkamm

Wintersportredacteur

Naar beneden skiën vanaf de Hahnenkamm in Kitzbühel is niks nieuws. Ieder jaar knallen honderden wedstrijdskiërs tijdens de Hahnenkammrennen naar beneden via de legendarische Streif. Wat wel nieuw is, is dat je dat deze zomer ook met de mountainbike kunt doen. Dit weekend is in Kitzbühel een nieuw mountainbikepad geopend.

Downhill van de Hahnenkamm

Eén van de hoogtepunten in de skisport is de Hahnenkammrennen. Jaar in jaar uit strijdt de wedstrijdtop in verschillende diciplines op de legendarische Streif. Tijdens de rest van het skiseizoen kan ook het gewone wintersportpubliek een gokje wagen. Op de Familienstreif, maar ook op de Streif skiroute (zwart). Helaas duurt het voorlopig nog wel een paar maanden voordat dit weer mogelijk is. Gelukkig is daar deze zomer de oplossing: downhill mountainbiken van de Hahnenkamm.

 

Een blauwe route

Mountainbiken is natuurlijk heel anders dan skiën, maar toch kun je het ook wel weer een klein beetje vergelijken. Bij beide ga je eerst met de lift omhoog en daarna daal je af naar beneden. Daarnaast draait het ook hier om evenwicht, houding en sturen. Zelfs vallen is af en toe net zo pijnlijk. De mountainbike trail op de Hahnenkamm is een blauwe route die goed te doen is voor iedereen met een beetje mountainbike ervaring. De route is 7,2 km lang en daarmee één van de langste in Tirol.

In eerste instantie was de route over de Streif geplant, maar uiteindelijk gaat deze aan de zuidzijde van de Hahnenkamm, naar Mockingwiese en het dalstation.

Ook in de winter kan het

Downhill mountainbiken in de zomer is leuk, maar in de winter is het helemaal spannend. Helemaal als je met 106 km/u van de Hahnenkamm naar beneden knalt. Max Stöckl heeft het gepresteerd. Lees meer daarover in het artikel hieronder.

Met 106 km/u op de mountainbike van de Hahnenkamm downhill ziet er zo uit

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in