Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met 106 km/u op de mountainbike van de Hahnenkamm downhill ziet er zo uit

Wintersportredacteur

De 43 jarige Max Stöckl heeft een flinke snelheid bereikt op z’n mountainbike. Dit deed hij niet op de normale weg maar hij nam de Hahnenkamm afdaling met zijn mountainbike. Zijn fiets was aangepast om zo meer grip te krijgen. Houd in gedachte dat deze afdaling een stijgingspercentage heeft van 27%, was heel steil is. 

Mountainbike

Het is niet de eerste keer dat Max flink snelheid maakt, maar wel op zo’n steile afdaling als de Streif. Hij deed dit met een ietwat aangepaste fiets. De fiets werd namelijk voorzien van 15 millimeter ijzeren pinnen op de banden, dit om zo meer grip te krijgen op de steile piste. Verder is het een ‘gewone fiets’ uit een ‘gewone winkel’.

© Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Topsnelheid

In de Atacama woestijn in Chili in december 2016 tikte de mountainbiker al een snelheid aan van 167,6 km/u. Hiermee behaalde hij de recordsnelheid van de standaard mountainbiker. Met zijn optreden treedt hij in de voetsporen van Max Verstappen, die met zijn F1 wagen op de afdaling reed.

IJshelling

Max vertelde dat de Hahnenkamm downhill totaal iets anders is dan al het andere wat hij voorheen gedaan heeft. Ook zegt hij dat zijn verwachtingen waren overtroffen en dat hij het leuker vond dan hij van tevoren had gedacht. Misschien betekent dit wel dat hij dit soort dingen vaker gaat doen en we nog meer records op zijn naam gaan zien.

© Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Videobeelden

Hoe het bewegende beeld eruit zag? Zo!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in