Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze tips in Les 2 Alpes maken een skidag extra leuk

© Pyrène Duffau

Wintersportredacteur

Hoe de ideale dag eruit ziet in Les 2 Alpes? Wij kunnen het je laten zien! Ben je van plan aankomende winter op vakantie te gaan naar dit bekende Franse skigebied? Dan hebben we een aantal tips die je skidag extra leuk kunnen maken. Het zijn een paar highlights in het skigebied die je niet over het hoofd mag zien.

Voor de ideale dag in Les 2 Alpes start je meteen na het ontbijt in het prachtige Franse skigebied. Je wilt de dag natuurlijk goed benutten, de liften openen om 8.30 uur. Als je op tijd bent, kun je in de eerste gondel omhoog zitten!

Ochtend: skiën in Les 2 Alpes

De ochtend wil je natuurlijk gebruiken om dat te doen waarvoor je naar de bergen bent gekomen, namelijk skiën. In dit skigebied heb je mogelijkheden voor beginners, gevorderden en echte waaghalzen, die opzoek zijn naar net dat beetje extra risico in bijvoorbeeld het funpark of off-piste.

Beginnende skiërs kunnen de ochtend doorbrengen op de Jandri blue run. Deze start op 3200 meter hoogte en met deze piste kun je in een rustig tempo afdalen tot een hoogte van 1650 meter. Voor gevorderde skiërs is het erg leuk om het uitzichtplatform Belvedere des Ecrins te bezoeken. Deze vind je bij het bergstation van de Funicular. Echte freeriders kunnen een uitstapje maken naar het skigebied La Grave – La Meije. Een skigebied gelegen op 15 minuten afstand van Les 2 Alpes. Dit gebied heeft alleen off-piste afdalingen, prachtige sneeuw en dat allemaal op een enorme hoogte van 3000 meter.

Middag: lunch op de piste

Natuurlijk is het rond het middaguur tijd voor een hapje eten. Nu je toch in Frankrijk bent, kun je net zo goed traditionele Franse wintersportgerechten proberen. We hebben twee opties voor je op een rijtje gezet!

  • Ga lunchen bij Mountain restaurant – La Bergerie Kanata. Dit restaurant vind je bij het bergstation van de Côte lift. Ze staan bekend om de traditionele tartiflette (ovengerecht uit de Franse Alpen), mosselen en frietjes.
  • Of ga langs bij Mountain restaurant – Le Diable au Coeur – Alt. 2400. Dit restaurant is bovenaan de Diable stoeltjeslift. In het skiseizoen kun je hier elke dag van 15.00 uur tot 16.00 uur uur genieten van live muziek! Daarnaast kun je verschillende Franse kazen proeven. Muziek en kaas, een perfecte combinatie!

Namiddag: probeer eens iets anders

Als je in de namiddag klaar bent met skiën, kun je een van de alternatieve sporten of activiteiten proberen in het Franse skigebied. Het is echt een aanrader om te gaan schaatsen of een bezoek te brengen aan de 30 meter diepe grot waar je ijssculpturen kunt bekijken. Elke winter wordt er een ijsbaan geopend in Les 2 Alpes waar je kunt schaatsen. Deze is te vinden bij de Alpette skilift. De grot is bij het bergstation Jandri Express 2. Een ticket kun je kopen bij de grot of bij de skiliftkassa’s. Een ontzettend leuk en spectaculair uitje, vooral voor families!

Avond: après-ski in Les 2 Alpes

De après-ski in Les 2 Alpes is iets waar het skigebied bekend om staat. Er zijn vele restaurants en bars te vinden die een hele gezellige après-ski aanbieden. Bekende plekken waar je eens binnen kunt kijken zijn: La Grotte du Yeti, L’Avalanche, Pano Bar of Prins van Oranje. In een van deze bars beleef je gegarandeerd een leuke avond!

Boek een accommodatie!

Enthousiast geworden over Les 2 Alpes en wil je deze ‘perfecte’ dag echt beleven? Kijk dan alvast voor een accommodatie bij Chalet.nl in deze wintersportplaats! Wil je aan de piste of liever in het dorp? In een groot appartementencomplex of in een sfeervol privé chalet? Bekijk het aanbod bij Chalet.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Chalet.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in