Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze skigebieden openen vandaag of dit weekend

Wintersportredacteur

De afgelopen week hebben we meerdere keren geschreven over skigebieden die vroegtijdig openen door de gunstige omstandigheden van dit moment. De sneeuwval zorgt dat in veel skigebieden de liften weer kunnen gaan draaien. Vandaag en dit weekend begint het skiseizoen in een hele lijst skigebieden. Welke allemaal? We hebben een aantal bestemmingen voor je op een rijtje gezet, inclusief een webcambeeld van vandaag.

Openingen eerder dan gepland

Onder andere Val Thorens, Livigno en Silvretta Montafon hebben aangekondigd dat het seizoen eerder van start gaat. Dat betekent dat je dit weekend al kunt skiën/snowboarden van enkele pistes in deze skigebieden. De sneeuwval en goede condities in de wintersportlanden maken deze vervroegde openingen mogelijk. 

Alle openingsdata vind je in ons overzicht ›

Een kijkje in de skigebieden

Deze week gaat in meerdere skigebieden in de Alpen het seizoen van start! Dit zijn enkele bestemmingen die vanaf vandaag of dit weekend geopend zijn:

  • Silvretta Montafon is vanaf 17 november alleen in het weekend geopend. Het hele skigebied is dagelijks geopend vanaf begin december.

  • Planai, vanaf vandaag zijn enkele pistes geopend. De eerste sporen staan al in de verse sneeuw!

  • Gurgl, vanaf vandaag zijn al bijna 80 kilometer aan pistes geopend! De gondels en skiliften draaien al en het ziet eruit als een perfecte eerste dag in Gurgl.

  • Tignes, geopend vanaf 18 november! De laatste voorbereidingen worden gedaan voor de opening dit weekend.

  • Val Thorens vervroegt de opening naar 18 november! Dit is een week voor de officiële ski-opening, Le Grand Première, in het skigebied. Jaarlijks opent Val Thorens het skiseizoen met een groot feest, dit jaar op 25 november, maar je kunt dus al eerder van de pistes genieten. 

  • Carosello 3000, open vanaf 18 november 2023. De aanstaande opening is twee weken eerder dan gepland! De spectaculaire omstandigheden en goede vooruitzichten zijn de reden voor de vervroegde opening dit winterseizoen.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je berichtjes ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in