Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De winnaars van de World Snow Award 2014

Gastblogger

Vannacht zijn in Londen de winnaars van de World Snow Award 2014 bekend gemaakt. Ischl in Oostenrijk is het meest geïnnoveerde skigebied van Europa en Breckenridge krijgt deze titel voor North America.

Het World Snow Award gala werd dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd en trekt keer op keer meer bezoekers en belangstellende. De World Snow Award is er voor ski en snowboard gebieden, bedrijven, materialen en individuen van over de hele wereld. Verdeelt over 24 categorieën worden de winnaars bekend gemaakt. Naast een jury van ski en snowboard experts kan ook het publiek meestemmen.

Skigebied
De prijs voor het meest geïnnoveerde skigebied ging naar Ischgl. Ischgl heeft zichzelf bewezen als een van de meest bruisende skigebieden in de Alpen mede door haar seizoen afsluitende concerten. Afgelopen winter mochten bezoekers van Ischl genieten van een spetterend optreden van niemand minder dan Robbie Williams. Belangrijker zijn de verbeteringen die het gebied heeft doorgevoerd in de laatste 12 maanden. Er is een nieuwe lift geïnstalleerd die toegang geeft tot een indrukwekkend off-piste gebied. Met name deze verbetering leverde het skigebied dit jaar de prijs op.

USA
In de Verenigde Staten ging de prijs voor het meest geïnnoveerde skigebied naar Breckenridge in Colorado voor haar nieuwe ‘Peak 6 area’. Dit skigebied strekt zich uit over maar lieft 6 verschillende bergtoppen. Breckenridge werd op de hielen gezeten door het op de tweede plaats geëindigde Jackson Hole, Wyoming.

UK
In de Engelse markt won Crystal Ski de prijs voor de beste reisorganisatie en Non-stop-ski and snowboard sleepte de prijs voor de beste gespecialiseerde reisorganisatie in de wacht.

Ski’s
Bij het materiaal kwam Nordic naar voren als de beste ski fabrikant met de Völkl Charisma als beste vrouwen ski en de Nordic Helldorado als beste allround ski. Bij het snowboarden won K2 als beste merk.

Lawineveiligheid
De prijs voor technische innovatie ging naar de nieuwe lawine rugzak van Black Diamond die geen cilinder nodig heeft om te worden geactiveerd. Dit is een grote innovatie en het zal interessant zijn om deze ontwikkeling te zien groeien in de markt. De prijs voor de het lawine veiligheid merk ging naar Ortovox.

Overige prijzen
Picture Organic Clothing won de prijs als beste kleding fabricant en Marker won met de beste sneeuwbril.
Misschien wel de meest bijzondere prijs was die voor een tokkelbaan. Orelle won deze prijs voor de hoogste tokkelbaan ter wereld in Val Thorens, Frankrijk, in de categorie voor beste transport innovaties.

Lifetime Achievement Special Award
De Lifetime Achievement Special Award ging naar Pat Sharples en Leslie McKenna.
Lesley McKenna is drievoudig olympisch kampioen en begon met snowboarden in 1998. Sindsdien heeft ze 6 wereldbeker podiums weten te bereiken waarvan twee overwinningen. Als de enige engelse snowboardster die ooit eerste werd bij een wereld beker halfpipe competitie heeft zij een bijzondere positie in de Britse sneeuwsport geschiedenis. McKenna hielp op de olympische spelen van Sochi snowboardster Jenny Jones naar een bronze medaille.
Pat Sharples is het grootste deel van zijn leven betrokken geweest van de Briste ski industrie. Sharples is de eerste full-time Briste freeski coach en werkt momenteel met het Brits olympisch team.

Bron: planetski.eu

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in