Nieuwsalert per mail ontvangen

Medewerker skigebied groeit uit tot marktleider in sneeuwkanonnen

Foto: Snowtech.se

De Zuid-Tiroolse Georg Eisath wordt beschouwd als de uitvinder van de sneeuwkanon. Toen hij in 1983 de eerste versie van de sneeuwkanon presenteerde werd hij door veel omstanders gek aangekeken. Nu is hij uitgegroeid van skigebied medewerker tot marktleider op het gebied van sneeuwkanonproductie. En dit allemaal is begonnen in zijn schuur aan huis. 

Tegenwoordig lijken we niet meer zonder te kunnen. Wanneer de temperatuur het toelaat worden de sneeuwkanonnen in gebruik genomen om vervolgens een goede laag sneeuw te verzorgen. De technologieën zijn momenteel al zo ver dat er zelfs bij temperaturen boven nul sneeuw geproduceerd kan worden. Dit was in het begin wel anders, want toen waren de sneeuwkanonnen voornamelijk grote energieverbruikers. Dit was dan ook de uitdaging van Georg Eisath: een sneeuwkanon ontwerpen die energie besparend zou werken en een robuuste uitstraling heeft.

Foto: Journal.lu

Samen met zijn collega Walter Rieder ging hij om de tekentafel en ontwikkelde de eerste sneeuwkanon met propeller. In 1990 begonnen de ondernemers in grote aantallen te produceren en kon er kostenefficiënt geproduceerd worden. Vanaf dat moment kwamen er veel aanvragen vanuit skigebieden. Door deze groei werd handelaar Erich Gummerer in het bedrijf betrokken en ontstond het bedrijf Techno Alpin GmbH. Momenteel zijn zij uitgegroeid tot marktleider en leveren zij sneeuwkanonnen in 42 landen over de hele wereld. Aanvragen vanuit Amerika, Dubai, Iran, Australie en Nieuw-Zeeland komen met regelmaat binnen. Er zijn haast geen skigebieden die tegenwoordig niet de beschikking hebben over een sneeuwkanon. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit alleen maar blijven groeien, omdat toeristen alleen nog skigebieden uitkiezen waar de sneeuwzekerheid gegarandeerd is. Het bedrijf blijft innoveren om zo ook in de toekomst interessant te blijven. Zowel voor de toeristen als voor de natuur.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in