Nieuwsalert per mail ontvangen

De top 10 wintersportbestemmingen volgens wintersporters

Elk jaar weer hopen wintersportbestemmingen dat zij dé top bestemming van het jaar zijn. Zo ook dit jaar. Natuurlijk kan er – zoals Henny Huisman altijd zei – maar één de winnaar zijn. En die winnaar is bekend. Volgens Zoover is dat Kirchberg.

Jaarlijks worden verschillende onderzoeken en tests gedaan waaruit dé top 10 beste skigebieden komen. Waar die tests op gebaseerd zijn is niet altijd even duidelijk, maar in dit geval wel. Op de website van Zoover hebben meer dan 25.000 wintersporters hun beoordeling achtergelaten over de wintersportbestemming die zij bezocht hebben. En daaruit blijkt dat Kirchberg met een beoordeling van 9,02 op een schaal van 10 het meest geliefd is.

In het onderzoek zijn reviews van december 2015 tot april 2016 meegenomen. Er werd gekeken naar algemene beoordeling van het skigebied, het uitgaansleven, de cultuur en de omgeving. Zo ontstond een top 10, waarbij sommige plekken een plaats moeten delen, en die vind je hieronder.

Met liefde nam Thiebout van den Bergh van het Oostenrijkse Toeristenburo de Zoover Award in ontvangst namens Kirchberg. Zijn reactie: “Het is geweldig dat skiliefhebbers Kirchberg zo goed waarderen. Ik ben blij om te zien dat alle investeringen in de winter infrastructuur niet onopgemerkt voorbijgaan en dat dit wordt beloond met een award voor het prachtige Kirchberg!”

kirchberg3-1

De top 10
1. Kirchberg, AT – 9,02
2. Lofer, AT – 8,60
3. Gerlos / Westendorf / Brixen im Thale, AT – 8,59
4. Hopfgarten, AT – 8,57
5. Fiss – Ladis, AT – 8,54
6. Sölden, AT – 8,49
7. Schmallenberg, DE – 8,24
8. Winterberg, DE – 8,19
9. Willingen, DE – 8,11
10. Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, AT – 8,05

Wat erg opvallend is, is dat er geen Franse, Zwitserse en Italiaanse skigebieden in de top 10 voorkomen. Misschien volgend jaar dan?

GERELATEERD: 

Top 10 Nederlandse après-ski hits voor dit winterseizoen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in