Nieuwsalert per mail ontvangen

De Spelen 2014 in Sotsji toch niet de schoonste Winterspelen ooit?

stortplaats Sotsji

Het Russische comité had beloofd de schoonste winterspelen ooit te organiseren, maar dinsdag werd er heel ander nieuws onthuld. Het zou zo zijn dat een Russische staatsspoorbedrijf tonnen afval dumpt op een illegale stortplaats in Achsjtyr, een plaats even ten noorden van Sotsji.

Verschillende verslaggevers brachten vorige week een bezoek aan de stortplaats om met eigen ogen te zien wat er aan de hand was. Tot hun grote schrik zagen ze de stortplaats die meer leek op een enorme steengroeve. Ook zagen ze hoe trucks betonnen platen dumpten in een gigantische kuil die was gevuld met allerlei afval, van spuitbussen tot autobanden.

Voor het schenden van het vertrouwen tussen de Russische autoriteiten en het IOC zou het land een flinke boete moeten krijgen. Maar de spoorwegen, die miljarden euro’s verdienen met hun werkzaamheden, kregen een boete van nog geen 2200 euro en hoefden de sportplaats ook niet te sluiten.

Helaas is de stortplaats in Achsjtyr niet de enige plaats waar afval wordt gedumpt. Op tal van andere plaatsen bij Sotsji vind je restafval van de bouw voor de Olympische Winterspelen 2014.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in