Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Marco Odermatt krijgt zijn eigen skipiste op de Titlis

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Zwitserse ski-icoon Marco Odermatt, drievoudig winnaar van de overall World Cup, heeft een unieke eer ontvangen van de Titlis Bergbahnen: een skipiste die zijn naam draagt. Per direct kunnen wintersporters van de “Marco-Odermatt-Piste Rotegg” afdalen, de steilste en gevaarlijkste piste van het skigebied.

Marco-Odermatt-Piste Rotegg

Deze bijzondere piste, voorheen bekend als gewoon “Rotegg”, vind je bij de Rotstöckli, de hoogste piek in het kanton Nidwalden, en loopt naar beneden vanaf de Titlisgletsjer. Je ziet ‘m op de pistekaart hierboven, als nummer 1 ingetekend. Op de website van het skigebied is de naam onderhand al veranderd. “De uitdagende aard van deze zwarte piste weerspiegelt perfect Marco’s onverschrokken geest en zijn vaardigheden als skiër,” aldus een verklaring van de liftmaatschappij.

Verrassing

Voor Odermatt was de piste een verrassing. “In Engelberg had ik al een gondel gekregen, en nu een piste. Dat is geweldig”, vertelt Odermatt. De skiër, die een goede band heeft met zijn thuisregio, grapte ook dat hij hoopt dat de piste blijft bestaan als hij stopt met professioneel skiën. De onthulling van de piste werd bijgewoond door zijn familie, met de skipiste als verrassing georganiseerd door het management. “Ik dacht dat ik gewoon met mijn vader ging skiën; dat was de verrassing. Maar toen bleek dat er meer achter zat,” lachte Odermatt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in