Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De skitrends van 2015-2016

Wintersportredacteur

Elk jaar presenteert de ISPO de actuele trends in de wintersport wereld. Wat dit jaar de trends zijn? We lichten de tip van de sluier op.

Trends ski hardware

De innovatie op het gebied van ski hardware draait vooral om finetuning en specialisatie. De ontwikkelingen zorgen voor nog meer genot en veiligheid op de piste en helpen je kracht besparen. Er is niet alleen in het topsegment geïnnoveerd, maar juist ook in de lage prijsklassen.

Gewicht, rocker en alleskunners
Vrijwel alle ontwikkelingen aan de materialen zijn erop gericht om het gewicht van de bestaande producten te verlagen, maar niets af te doen aan de kwaliteit ervan. Dat zorgt voor het gemakkelijker omgaan met de ski zonder dat je aan stabiliteit moet inleveren. Een van de nieuwe technologieën die dit mogelijk maakt  is de ‘carbon tank mesh‘, die in de nieuwe ski van Atomic zit en hem stijver én lichter maakt. Vele fabrikanten hebben zich verder gespecialiseerd in het ‘rocker’ thema, dat niet alleen meer wordt gebruikt voor poederbakken, maar ook voor pisteski’s. De rocker technologie maakt de ski nog speelser en efficiënter.

Een andere trend die we zien is dat fabrikanten zich focussen op de ‘alleskunners’, ski’s waarmee je meer kan dan alleen op de piste gas geven. Skiër die een ski zoeken die zowel op als buiten de piste goed meewerkt kunnen daarom rekenen op een grotere keuze aan ski’s. Ook deze ski’s worden lichter en stabieler.

Zoek en gij zult vinden
Speciale aandacht verdient de SkiTracer, een apparaatje dat meerdere merken aanbieden om op je ski te zetten. Als je een ski verliest in de diepe sneeuw hoef je geen uren meer te zoeken. Je opent de SkiTracer app op je telefoon en je hebt je ski zo weer gevonden.

Trends ski fashion

Ski outfits zijn de komende winter niet alleen ski outfits meer. Fabrikanten doen hun best om de skikleding zo te maken dat je de kledingstukken ook buiten de piste kunt dragen. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer donsjassen zien die er net zo goed uitzien op de piste als in de stad.

In het mode segment zijn ‘kleuren’ het toverwoord dit jaar. Prints en felle kleuren zijn helemaal hip, van top tot teen. Ben je echter op zoek naar een sportieve outfit, dan geldt het motto ‘minder is meer’. De felle kleuren worden dan gecombineerd met een terughoudende kleur.

De innovaties op kledinggebied draaien om het gebruiken van hoogwaardige en technische grondstoffen. De kleding wordt steeds lichter en ademt beter. Bovendien wordt de kleding ook steeds comfortabeler. Vooral de ultralichte dons- en primaloftjassen zijn helemaal hot.

Elk jaar worden de skimaterialen en de kleding weer een stukje beter met af en toe baanbrekende technologieën. We zijn benieuwd wat voor skitrends de toekomst brengt.

Ook interessant: Skikledingmerk VISOR bezorgt in Ferrari

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in